Plăteşti online, dar nu scapi de cozi: taxele pentru permis şi înmatriculare se achită pe internet, dar ai nevoie de ştampila băncii

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Taxele pentru eliberarea permisului de conducere şi a certificatului de înmatriculate pot fi plătite prin internet banking, însă va trebui să obţii ştampila băncii pe ordinul de plată pentru ca plăţile să fie recunoscute.

Până în prezent, taxele pentru eliberarea permisului de conducere sau a certificatului de înmatriculare se puteau plăti doar la unităţile CEC Bank, însă autorităţile au obligat toate instituţiile statului să accepte plăţile efectuate prin internet.

Astfel, începând de marţi, 5 iulie, taxele pentru confecţionarea şi valorificarea plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirea unui număr de înmatriculare preferenţial, păstrarea combinaţiei numărului de înmatriculare, certificatele de înmatriculare, autorizaţiile provizorii şi permisele de conducere pot fi achitate online prin servicii de internet banking.

De asemenea, taxele pot fi plătite şi prin virament bancar, mandat poştal sau în numerar, dar şi la casieriile CEC Bank.

Urmareste Automarket
Ministerul Afacerilor Interne a explicat şi ce informaţii trebuie trecute pe formularul de plată în cazul achitării taxelor prin internet banking. "Pe documentul de plată vor fi înscrise CNP-ul şi numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat, contul IBAN, codul fiscal şi denumirea Instituţiei Prefectului unde va fi depusă cererea de eliberare a paşaportului, permisului de conducere sau a certificatului de înmatriculare, suma şi tipul de documente pentru a cărui contravaloare se încasează plata”, explică MAI.

Teoretic, măsura are rolul de a reduce birocraţia prin eliminarea unui drum inutil la CEC Bank, însă autorităţile nu par capabile să verifice sumele primite în conturile proprii prin internet banking.

Altfel nu se poate explica de ce, după efectuarea plăţii online, trebuie să ceri un document cu ştampilă din partea băncii pe care să îl depui la dosarul pentru eliberarea actelor, pentru a dovedi că ai achitat taxa.

Via News.ro

Comentarii (6)

  • Misto de tot. Frectie la un picior de lemn. Asta este tot ce pot spune.
    4 1
  • Misto de tot. Frectie la un picior de lemn. Asta este tot ce pot spune.
    2 1
  • Dacă mă tot mă deplasez la bancă pentru rahatul ăla de ștampilă, atunci ce rost mai are internet bankingul?! Cum de nu se cutremură pământul de la asemenea absurdități?!
    4 0
  • Sa dovedim cu OP care il primim dupa efectuarea platii si sa scapam de angajatii aia plini de ei si importati... stamPOOLA mamii lor dar
    2 0
  • Amicii mei, nu este o absurditate.

    Anumite banci, nu stiu daca nu cumva toate, iti ofera posibilitatea sa reziliezi transferul bancar realizat prin internet-banking intr.un timp de cateva minute dupa (poate ai gresit, poate te razgandesti etc). Normal.

    Normal ca mintea inventiva a romanului a folosit aceasta oportunitate (CIVILIZATA de altfel din partea bancilor) pt a pacali.

    Au fost destule cazuri cand banii nu au mai intrat in cont, fie ca era plata unui permis / certificat / cazier etc

    De curiozitate, intrebati la ghiseu de ce sunt atat de "tampiti" incat sa ceara stampila pe timbru? Pentru ca sunt fripti cu asa ceva.

    Eu asa am aflat.

    Asa ca va spun si voua.

    Pe mine nu ma deranjeaza ca institutiile bugetare sufla si in iaurt (si iau mii de masuri de protectie absolut BIROCRATICE), ma deranjeaza atunci cand crema bugetului (adica taxele si impozitele noastre, intotdeauna prea mici si deci insuficiente pt strazi, scoli, spitale) se scurg direct spre vile, masini de lux si high-life ul beizadelelor.

    Uf, deja sunt nervos...
    2 0
  • Cand platesti on line, innainte ca tranzactia sa fie facuta, apere chestia aia cu "confirm payment" .Habar nu am ce inseamna asta.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru