Platforma cu tractiune spate pentru viitoarele modele Alfa Romeo

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 12.03.2010
Maserati si Fiat dezvolta in prezent o platforma cu propulsie spate pentru viitorul Quattroporte dar si pentru modelele Alfa Romeo, cel mai probabil succesorul lui 8C Competizione.

Maserati si Fiat lucreaza impreuna la o noua familie de platforme, pe care ar urma sa se nasca modelele viitoare din gama grupului italian.

Printre acestea se numara si o platforma cu propulsie spate, ce ar urma sa fie folosita in urmatorii ani de modelele Alfa Romeo. Pentru a reduce costurile de dezvoltare, ea va fi folosita si pentru a sustine noua generatie a modelelor de lux Quattroporte sedan si GranTurismo.

Surse neoficiale sustin ca noua platforma va dispune de o structura din aluminiu, menita sa reduca considerabil masa totala a modelelor si sa asigure o rigiditate sporita, trasaturi vitale pentru modelele Maserati. Noutatea o reprezinta faptul ca platforma va fi capabila sa sustina si un tren de propulsie hibrid, Maserati urmand sa adopte aceasta solutie pe noile generatii, pentru a reduce media emisiilor de CO2.

De cealalta parte, Alfa Romeo va folosi noua platforma pentru a da nastere, printre altele, si unui nou succesor pentru 8C Competizione, modelul exclusivist care a atras o multime de reactii pozitive pentru brandul italian.

Istoria modelului actual se va repeta asadar, 8C Competizione imprumutand in acest moment componente tot de la Maserati.

via | egmcartech

Comentarii (8)

  • au auzit si ei de aluminiu???
    1 3
  • Andrei.P
    8c era integral facut din fibra de carbon. Alfa romeo e primul producator care a inceput sa faca blocul motor din aluminium. 10xkbye
    4 3
  • alfa RWD
    oau.Alfa romeo cu tractiune spate? pfff, un vis devenit realitate.
    2 0
  • AgentSmith
    Sper ca vom vedea aceasta solutie si pe masinile lor de masa (next 159 de exemplu) nu numai pe vectori de imagine/ editii limitate asa cum sunt 8C/4C.
    2 0
  • @andrei p
    da si link ca sa te credem ;)
    1 1
  • yoyo @ andrei p
    hai sa afli si tu ca numai aberatii susti mereu
    "The first sports car featuring a body made of aluminium was presented to the general public at the Berlin international motor show in 1899. The first engine with aluminium parts was made two years later, when in 1901 Carl Benz, later a world-famous manufacturer, presented a new car for the prestigious race in Nice. "
    numai de wiki ai auzit si nici macar ce scrie acolo nu sti sa traduci cum trebuie ;)
    http://www.aluminiumleader.com/en/around/transport/cars
    vezi ce scrie de platoformele din aluminium facute de alti producatori ;) iar te corectez , m-am plictisit!
    6 0
  • @andrei p
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes_35_hp" Aluminium crankcase (pioneer), horizontally divided" sa afli mai multe si despre mercedes!
    3 0
  • schumi
    RWD
    RWD este exact ceea ce mai lipseste unei Alfe.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru