Podium pentru romani ieri in Central Europe Rally

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 23.04.2008
Razvan Irimescu s-a luptat cot la cot cu francezul Hubert Deltrieu in a treia etapa a Central Europe Rally, la categoria quad.

A doua etapa din Romania a Central Europe Rally a avut parte de schimbari atat in ceea ce priveste traseul cat si clasamentul. Ploaia si-a spus cuvantul in speciala de dimineata transformand traseul intr-un adevarat iad, mai ales pentru camione. Organizatorii au fost fortati sa scurteze astfel pentru a doua oara traseul pe a doua speciala a zilei.

La categoria motociclete, accidentul lui Marc Coma din ziua precedenta a impus un ritm rezervat, pilotii fortand foarte putin. Liderul David Casteu a preferat sa mearga intr-un ritm care sa ii consolideze pozitia. Astfel, fostul pilot de enduro Jaroslav Katrinak (KTM) a putut castiga ambele probe speciale ale zilei. Slovacul a recuperat 1’40” fata de lider si a urcat pe locul 3 in clasamentul general, fiind la 2’32” in spatele lui Casteu (care a terminat ziua pe locul 3) si la doar 6” distanta de chilianul Francisco Lopez (KTM).

Ocupantul locului 2 in etapa de astazi, Cyril Despres (KTM) continua sa urce in clasament, desi in acest moment se afla pe locul 10 la general si are de recuperat 13’52” fata de locul 1.

Aceasta etapa a fost marcata si de retragerea, din motive personale, a pilotului David Fretigne.

La categoria Quad unul din cele mai interesante momente a fost cel oferit de cehul Josef Machacek (Yamaha) care s-a clasat al 7-lea in a doua proba speciala. Totusi, evenimentul zilei poate fi considerat lupta pentru locul 1 la general care s-a dat astazi intre Hubert Deltrieu (Polaris) si Razvan Irimescu (Polaris), timisoreanul aflandu-se la doar 23 de secunde in spatele francezului. Slovacul Martin Antal (Polaris), locul 3 in clasamentul general, se afla deja la 30 de minute in spatele celor doi.

In ceea ce priveste categoria auto ziua a fost marcata, in prima speciala, de ghinionul lui Carlos Sainz (VW). Pentru ca i s-a rupt schimbatorul de viteze, spaniolul a pierdut mai mult de opt minute si coechipierul sau sud-africanul Giniel de Villiers a castigat proba.

In ciuda locului 1 ocupat de spaniol in cea de a doua proba, castigatorul etapei a fost Stephane Peterhansel (Mitsubishi). Fostul motociclist a profitat pe acest traseu dificil si alunecos de experienta acumulata pe 2 roti ca pilot de enduro si s-a distanta in clasamentul general la 2’09” de Dieter Depping (VW).

Germanul a reusit sa ii impiedice pe cei de la Mitsubishi sa ocupe podiumul clasamentului general, Luc Alphand aflandu-se pe 3 si Nani Roma pe 4.

Singura dezamgire pentru Mitsubishi a fost abandonul Pajero-ului diesel pilotat de Masuoka, japonezul retragandu-se din raliu pentru ca navigatorul Pascal Maimon si-a rupt glezna dupa ce a fost accidentat pe proba speciala de o alta masina.

Pentru camioane s-au luat in considerare doar cei 36 de km de pe a doua proba. Ales Loprais (Tatra) a castigat etapa la doar 11” de Hans Stacey (MAN). Ziua de astazi nu a contact practic deloc in clasamentul general, unde olandezul este lider avand un avans de 13’35” fata de Wulfert Van Ginkel (GINAF) si 14’52” in fata lui Franz Echter (MAN).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru