Politia britanica va primi modelul electric Mitsubishi i-MiEV

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.10.2009
Fortele de ordine din Marea Britanie vor primi la inceputul lui noiembrie "exemplare" in uniforma ale modelului electric Mitsubishi i-MiEV.

Dupa ce a impresionat cu exemplare de performanta sau cu cele mai noi modele de pe piata auto, politia britanica adopta o noua abordare a mobilitatii, una ecologica. Fortele de ordine din Regatul Unit au emis mai multe cereri catre Mitsubishi pentru a testa noul micro-car electric i-MiEV, devenit destul de popular in ultima perioada.

Desi a fost expus in "uniforma" de politie inca din septembrie, i-MiEV va debuta pe strazile din Marea Britanie abia in luna decembrie, cand primele exemplare vor ajunge in mainile politistilor din West Midlands.

Modelul electric este propulsat de un motor capabil sa dezvolte 64 de cai putere si un cuplu motor de 180 Nm. Resursele sunt suficiente pentru a-i permite modelului sa atinga 130 de km/h si sa garanteze o autonomie maxima de 160 de kilometri.

Desi performantele nu il recomanda ca o masina de viteza, dedicata urmaririlor, i-MiEV isi va face cu siguranta datoria in orasele aglomerate si acolo unde solicitarile sunt mai usoare.

via | Carscoop

Comentarii (6)

  • *
    Si cu caii ce facem? Ghiudem?
    1 0
  • Ce jaf de masina
    1 4
  • masinutza
    parca e tata nano. nu vad mari dif
    2 2
  • @LEE de sus
    de ce esti .............. ?
    voi n-ati priceput ca e o miscare de imagine ?
    atat!
    1 0
  • policia rumena
    Sincer, decat sa vad Passaturile cu piele, climatronic si ditamai motoru' diesel prin oras, oricand as prefera un model electric; indiferent cat de urat e sau cat de mic e.
    Si chiar daca e o miscare de imagine (si intr-adevar asa si este din pacate), atata timp cat omul de rand are de castigat -cat de putin- eu sunt de acord.
    3 2
  • asm
    Uite o iniţiativă ecologică din partea poliţiei dintr-un stat civilizat. Maşinile astea sunt ideale în oraşele aglomerate.

    Dar iată că se trezesc să comenteze limitaţii ăia pentru care o maşină are valoare numai după gazele vomitate din eşapament.

    Succes Mitsubishi iMiEV şi te aşteptăm şi pe la noi!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru