Poliţia din Portugalia primeşte o flotă de Nissan Leaf

de Bogdan Mirică
Joi, 12.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliţia din Portugalia a anunţat că va include în flota sa de vehicule şi 8 exemplare ale modelului Nissan leaf pentru a reduce impactul său asupra mediului înconjurător.

Nu doar constructorii auto se alătură iniţiativelor de protejare a mediului, ci şi poliţia. Cel mai bun exemplu vine din Portugalia, acolo unde divizia Poliţiei de Siguranţă Publică (PSP) a ales să înlocuiască o mică parte din flota de vehicule actuale cu o serie de exemplare Nissan Leaf, primul model electric de serie al constructorului nipon.

Un total de opt Leaf-uri vor fi personalizate în culorile poliţiei şi vor primi staţie de emisie-recepţie, sirenă şi girofar. Maşinile vor fi folosite pentru patrularea zonelor urbane, însă vor putea interveni şi în situaţii de urgenţă ori de câte ori va fi nevoie.

Oficialii poliţiei PSP au declarat că au luat această decizie pentru că au fost impresionaţi de performanţele ecologice ale modelului.

Esential 8 exemplare Nissan Leaf vor face parte din flota poliţiei portugheze.
”Ne mândrim cu faptul că suntem prima forţă de ordine europeană care încearcă să înglobeze în flota sa de 5000 de maşini şi câteva exemplare cu emisii zero.
Vrem în continuare să reducem poluarea în marile centre urbane, iar Leaf şi modul său de rulare electric stabilesc un nou standard pentru membrii forţelor noastre de ordine”
, a declarat Paul Gomes Valente, directorul diviziei PSP.

via carscoop

Comentarii (12)

  • viitorul suna verde!
    20 5
  • Imaginati-va ca la sfarsitul unei patrulari de 3-4 ore apare si infractorul iar politia v-a trebuii s-al alerge un pic :),ce se va intampla cand se termina bateria...incep semnalele acustice sa se auda precum claxonul de la bicicleta :)) :)). Initiativa este laudabila si opinia mea este ca de la demnitari si politie ar trebuii sa inceapa reinoirea parcurilor asa de exemplu.
    14 23
  • GreenReport
    "s-al alerge" :)) Vai de capul meu ! Cine sa fie impotriva masinilor electrice, decat niste semianalfabeti?
    21 9
  • GreenReport
    " v-a trebuii s-al " , "reinoirea" ... esti absolut penibil !
    17 9
  • Intradevar nu stapanesc perfect limba romana pentru ca nu sunt roman dar eu credeam ca aici comentam despre masini si nu despre examenul scris de la literatura si limba romana. spune si tu ce ai de spus despre stire!
    12 13
  • nu ne-am nascut ieri
    @sami
    Hai, hai lasa vrajeala ieftina pustulache ! Nissan Leaf n-are nevoie de apobarea ta pentru ca si-a gasit justificarea in fata organismelor internationale si a obtinut cele mai importante premii din industria auto. Nissan Leaf beneficiaza printre altele de sistemul ICT (Information and Communication Technology) ce ajuta soferul sa fie in permanenta informat.
    13 8
  • el nu stapaneste limba romana, in schimb tu nu stapanesti bunul simt. Invata sa respecti parerile altora fara sa ii faci in fel si chip.
    9 11
  • Citit randurile urmatoare. Nu-mi apartin, dar poate va intra ceva la cap.

    " Mobilitatea este unul din pilonii dezvoltării societății moderne, este o componentă fundamentală a vieții noastre. Comerțul internațional, libertatea de a călătorii aproape oriunde și oricând, relațiile umane sunt bazate pe mobilitate.

    Mai mult ca niciodată mobilitatea accesibila, ieftină începe să fie din ce în ce mai greu de obținut. Epoca combustibililor ieftini, obținuți din petrol se apropie de sfârșit. Petrolul devine din ce în ce mai rar și mai scump.

    Dezvoltarea economiei mondiale este strâns legată de creșterea prețului barilului de petrol. Astfel prețul petrolului a fost împins spre noi maxime atingându-se valoarea istorică de 140$ pe baril în anul 2008. După cum am mai precizat este evident că mobilitatea „ieftină” începe ușor ușor să fie scumpă.

    De asemenea impactul poluării asupra mediului cât și fenomenul de încălzire globală sunt din ce în ce mai evidente. Marile aglomerări urbane, metropolele moderne, datorită poluării încep să aibă un efect nociv asupra sănătății umane.

    Există o alternativa pentru aceste neajunsuri: mobilitatea electrică! Automobilele cu propulsie electrică sunt eficiente, cu zero emisii, având întreținere ușoară și ieftină, ce oferă o experiență plăcută conducătorului.

    Datorită propulsiei electrice răspunsul automobilului la accelerații este prompt, „plăcerea de a conduce” fiind unul din punctele forte ale automobilului. Autonomia de 160 km este peste media unei deplasări zilnice uzuale. Astfel posesorul unui Leaf își poate îndeplini obligațiile zilnice uzuale (deplasarea la locul de muncă, la instituții, cumpărături, etc.) deoarece distanța medie de deplasare se situează sub valoarea de 160 km. "
    12 2
  • AndreiRN
    Un pas foarte bun inainte cu aceasta achizitie.
    Aceste masini nu sunt pt cursele de urmarire politiste ci pt transportul local si monitorizare.
    Oricum ar trebui ca toate masinile din dotarea guvernamentala sa devina electrice.
    6 0
  • da andrei zici bine insa daca nu e un bemveu sau um mertz degeaba:)))) unii mai gandesc de asta sunt unde sunt...insa romania!!! fum sa scoata nene ca sa fie masina ce naiba!!
    0 2
  • @xss
    De cand s-a scumpit carburantul si s-a facut cald afara, mobilitatea mea ieftina se numeste bicicleta. Mai dau jos si din sunci, si unde mai pui ca in orele de varf ajung mai repede acasa (desi am de facut vreo 10 km de la serviciu). Cat priveste masinile electrice, atat timp cat se vand cu de 2 ori sau mai mult pretul uneia obisnuite, la sub un sfert autonomie si cu de 100 de ori mai mult timp de "incarcare", nu le vad cine stie ce solutii geniale in mobilitate. Sa puna mana sa investeasca in tehnologii DEJA existente in domeniul militar de top, care permit un nivel asemanator de mobilitate cu cel actual al masinilor clasice, si dupa aceea vorbim.
    0 1
  • alternative
    Renault Zoe - 15.700 euro (pret Franta)

    Vw Polo 1.4 85cp Confortline - 16.060 euro (pret Franta)

    ...asta vis-a-vis de masinile electrice care "se vand cu de 2 ori sau mai mult pretul uneia obisnuite". Think again !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru