Poliţia îşi reînnoieşte flota. Ministerul Afacerilor Interne a cumpărat 450 de unităţi Dacia Duster 4x4

de Sebastian Toma
Luni, 13.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
MAI a anunţat achiziţia a 450 de Dacia Duster cu tracţiune integrală pentru structurile sale. Noile maşini vor reduce vârsta medie a flotei actuale, aceasta fiind compusă în proporţie de aproape 80% de vehicule mai vechi de 10 ani.

Dacia Duster reprezintă noua adăugire la parcul auto al Ministerului Afacerilor Interne, titrează Mediafax. Flota MAI va primi 450 de unităţi Duster 4x4 în vederea împrospătării parcului auto al instituţiei, livrările umrând să fie finalizate până la sfârşitul lunii noiembrie. Reprezentanţii ministerului au specificat că preţul unui exemplar a fost de "aproximativ 11.000 de euro", dar această valoare nu corespunde cu cea a preţului de listă pentru un Duster 4x4, ci doar pentru versiunea de intrare în gamă. Renault Commercial Roumanie a câştigat contractul pentru această achiziţie de flote în urma unei licitaţii deschise, iar vehiculele au fost plătite din fondurile proprii ale ministerului. Aceeaşi instituţie va mai cumpăra autovehicule şi în 2015, precizează oficialii MAI.

Noul Duster facelift de Poliţie a fost în prim-plan la parada de 1 Decembrie de la Bucureşti

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI, a precizat că instituţia pe care o reprezintă intenţionează să achiziţioneze aproximativ 2.800 de maşini şi că aşteaptă oferte începând cu data de 28 octombrie. În urma rectificării bugetare, Guvernul a alocat 31 de milioane de euro pentru creşterea flotei auto a MAI, suma provenind din veniturile proprii ale instituţiei, care formează un total de 57 de milioane de euro.

Următoarea parte a flotei va fi achiziţionată în baza bugetului rămas, care are un cuantum de 26 de milioane de euro.

Dacia a prezentat o flotă de Duster facelift cu diferite modificări la Parada organizată de 1 Decembrie.

Urmareste Automarket
Rectificarea bugetară le-a asigurat celor de la MAI şi fondurile necesare pentru plata combustibilului şi a pieselor de schimb pentru parcul auto existent, pe lângă elementele administrative precum utilităţile, datoriile rămase neachitate şi drepturilor de echipament ale angajaţilor.
Ultima achiziţie importantă de autovehicule realizată de Ministerul Afacerilor Interne a fost realizată în 2006.

Via Mediafax

Comentarii (14)

  • mai vin alegerile prezidentiale, mai trece ponta pe la Pitesti, chestii-trestii
    17 6
  • Guvernul catre Dacia: Autostrada spre Sibiu nu va facem, ca am furat banii. Dar hai ca o sa cumparam 450 de Dustere, ca sa nu va suparati si sa plecati. Le cumparam din banii de la prosti.
    23 3
  • legionarul
    cum adica ultima achizitie importanta a fost realizata in 2006?pai si acele Loganuri si Loganuri MCV mai noi de fabricatie 2010-2011?
    16 0
  • Ipocrit mai mare ca pontache nu ai sa vezi, prima data face un master plan de toata jena, apoi ca sa pozeze in salvatorul patriei merge la pitesti si transforma drumul expres in autostrada din pix, apoi la timp inainte de alegeri cumpara ceva masini pt politie de ochii lumii. Numai minciuni are copy-paste in repertoriu.
    18 7
  • sa fim sinceri, autostrada asta putea fi facuta si in cei 10 ani de glorioasa guvernare basesciana

    gresesc cumva?

    PS voi ati fost prin tara sa vedeti parcuri construite la marginea comunelor/satelor sau in albii de rau? ati vazut "centre de afaceri" ridicate in comune din creierii muntilor? fura toti, pe rand...ca e de unde :) avem alternative?
    16 6
  • ei bine, se pare ca ne mai lipsea un singur lucru in tara: sa improspatam parcul auto al Politiei, in rest avem de toate. O fi vechi saracu parc, li greu ma politistilor sa circule cu masini de 10 ani in timp ce nu cunosc legile. Parcul e vechi dar faptul ca circulam pe drumuri construite pentru traficul de boi si carute, asta nu-i o problema nu? In principiu masinile sa fie noi, sa vada strainii ca suntem moderni, asta-i baza. Cam ca aia cu imi iau credit pentru BMW dar nu mi-am platit nici scutecele la copil.
    12 2
  • TC1900
    campanie electorala...
    9 2
  • puradelu
    Ma intreb cat o fi costand un Duster cu echipament cu tot?

    Ultima oara hotii de la PSD au cheltuit pe un Logan echipat complet 70.000 euro, tot din banii fraierilor, adica ai nostri.

    Probabil si un BMW seria 3 de politie costa in germania mai putin.
    8 3
  • @puradelu

    In Piatra Neamt, primarul orasului afisase in plin centru urbei un Logan de politie pe care scria 70.000Eu. De nu ma insel, acelasi pinalti este acum cercetat penal.

    interesant...viata e ca o roata.
    7 1
  • In ce stare este Politia Romana, cu ce personal are, puteau sa le dau si nave spatiale si tot dracul ala era, adica tot nu faceau ceva.
    3 1
  • @verde la 11000 Eur/buc, din vanzare nu cred ca a scos dacia mai nimic... poate spera sa scoata din mentenanta. (vorbim de un model cu tractiune integrala)
    Aceste masini sunt utile la sate. Unde politia e chiar importanta in cadrul comunitatii si chiar isi face treaba.
    La oras, impresii, fite si multi golani si e mai greu, dar le-ar trebui si lor niste masini mai noi ca actualele se dezmembreaza din mers. Si astea sunt masini care lejer fac 3-4 MII de km pe luna.
    5 0
  • antonny
    uite cum Ponta face o pomana de 225000 euro
    1 2
  • Andrei
    Ar merita si Iohannis macar cinci ani presedinte. Am avea si noi un conducator care sa ne reprezinte mai demn. Tampenia e inca mare in Romania....
    4 1
  • mishazaitev
    @dumbravaandrei

    Ai idee cate drumuri neasfaltate si pline de gropi se afla in Bucuresti Sector 1?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru