Poliţia Română reacţionează la isteria jocului Pokemon Go: "Respectaţi regulile de circulaţie"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 19.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliţia Română face un apel inedit la şoferi să respecte regulile de circulaţie chiar dacă se joacă Pokemon Go, cel mai nou joc pentru telefoane mobile care a devenit disponibil şi în ţara noastră.

Pokemon Go, un joc prin care "prinzi" diverşi monştri cu ajutorul telefonului mobil, se bucură de o popularitate neaşteptată în întreaga lume, iar la sfârşitul săptămânii trecute a fost lansat oficial şi în România pe platformele Android şi iPhone.

Jocul se foloseşte de tehnologia numită realitate augmentată pentru a afişa diverşi Pokemoni pe ecranul telefonului pe o hartă a zonei în care se află jucătorul. Întrucât numeroşi jucători nu sunt atenţi la drum pentru a putea observa apariţia Pokemonilor, în Statele Unite au existat numeroase accidente de maşină, în special din partea şoferilor care se aflau la volan în timp ce se jucau.

Pentru a preveni ca astfel de situaţii să apară şi în România, Poliţia a lansat o campanie inedită pe contul oficial de pe reţeaua de socializare Facebook, în care îi îndeamnă pe soferii-jucatori să fie atenţi la drum în permanenţă şi să respecte regulile de circulaţie. "Puteţi găsi Pokemonii respectând regulile de circulaţie şi protejându-vă pe dumneavoastră şi pe cei din jur", este mesajul sugestiv al lansat de Poliţia Română.

Via Poliţia Română

Comentarii (2)

  • Pacat ca astea prind tot la cei care de felul lor respecta regulile.
    Ceilalati (jucatorii de pokemon go) oricum sunt mai "destepti" decat ceilalti
    7 2
  • Sandu al-III-lea
    Isteria Pokemon arata gradul de"cultura"al romanilor dupa 1990.Parca suntem o natiune de tampiti,toti cu telefoanele in mana,cu ochii atintiti acolo nici nu ne mai uitam nici pe unde mergem.Tineretul parca a luat-o razna,sunt din ce in ce mai agresivi si mai superficiali,inculti si dezinteresati de ce e in jur.Acest joc il joaca oameni de 35-40 de ani(din pacate din ce in ce mai multi)la care infantilitatea nu s-a incheiat.Peste tot,sali de jocuri si case de pariuri.Oare ne mai revenim vreodata?Gradul de incultura e dus la extrem si parca e la moda sa fi cretin,manelist,barfitor si incult.Din fericire nu joc acest Pokemon si nici nu stau ore intregi cu ochii in telefon pe retelele de socializare.Multumesc,Doamne!Inca sunt normal.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru