Poliţia Rutieră nu mai dă amenzi din 20 septembrie

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 15.09.2010
Poliţia nu va mai da amenzi şi nu va mai dirija circulaţia de luni în semn de protest pentru reducerea salariilor cu 25%.

Poliţia Română îşi va reduce activitatea începând de luni 20 septembrie 2010. Oamenii legii nu vor mai da amenzi, nu vor mai dirija circulaţia şi nu mai participă la audieri în dosarele penale. Liderul sindical al poliţiştilor a declarat că activitatea colegilor săi va fi limitată la 75% din sarcini pentru că sunt plătiţi cu doar la 75 la sută din salariu. Membrii din teritoriu au cerut chiar întreruperea totală a activităţii, spune Marian Gruia, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Constractual (SNPPC).

"Din 20 septembrie anumite activităţi vor fi reduse. Poliţiştii vor merge în teren, dar vor sta în puncte fixe, nu vor acţiona decât la apelurile de urgenţă 112. Poliţia rutieră nu va mai dirija circulaţia, nu va mai da amenzi, ci doar avertismente, nu vor mai face audieri în dosarele penale. Protestul nostru este similar cu cel al magistraţilor. Avertizăm autorităţile să nu facă presiuni la adresa noastră că s-ar putea să se trezească cu o revoltă fără precedent", a declarat Marian Gruia pentru Mediafax.

Aşadar, micile nereguli în trafic ar putea să nu fie sancţionate contravenţional prin puncte amendă şi puncte de penalizare. Nu este clar ce vor face poliţiştii cu persoanele care vor da examenul auto şi cu şoferii care vor încălca flagrant legea în trafic.

Cu toate acestea, poliţiştii ne-au asigurat că vor acţiona la apelurile de urgenţă 112. Colegii lor de la Ordine Publică vor merge în continuare în teren, dar vor săta în puncte fixe, patrula fiind exclusă. Conduita echipajelor de Poliţie Rutieră echipate cu aparate radar nu a fost anunţată, existând posibilitatea ca aceştia să lucreze în continuare.

Surse din cadrul Poliţiei care nu au vrut să îşi decline identitatea au declarat pentru Automarket: ”Doar fiindcă unii colegi sunt în grevă nu înseamnă că poţi să treci pe roşu sau să mergi cu 200 km/h şi să scapi nepedepsit. Orice abatere gravă de la legea circulaţiei va fi sancţionată, e vorba de vieţi omeneşti aici. În schimb, nu cred că vei lua amendă pentru nepurtarea centurii de siguranţă sau pentru folosirea telefonului mobil la volan.”

Via | Mediafax 

Foto | ClujToday

Comentarii (32)

  • DOAMNE AJUTAAAAA!!!!
    20 25
  • poate
    sa vezi acum cum toti meltenii o sa mearga pe contrasens, o sa depaseasca coloanele oprite la semafor si o saparcheze pe mijlocul strazii, ce bucurie pentru needucati si taranei...
    52 8
  • ....
    Nu stiu cat este de corecta alegerea asta...dar vor murii multi oameni din aceasta cauza...atata timp ce se stiu k nu se vor mai da amenzi pt o per de timp scurta...vor impinge lucruriile la extrem pt k stiu k se vor alege doar cu avertisment si nu va fi bn, vor fi si mai multe accidente.
    VA FI UN HAOS TOTAL ! ! !
    23 19
  • politie
    o sa se mearga mult mai bine incepand de luni daca se vor tine de promisiune. abia astept sa vedem ce iese.
    13 13
  • Cristi F,
    ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim
    O lege a lui Murphy ,parca, zicea "ca oricat de putin am fi platiti noi putem sa muncim si mai putin."
    31 2
  • nu mai dramatizati atat... cititi pana la sfarsit si comentati apoi: "doar fiindcă unii colegi sunt în grevă nu înseamnă că poţi să treci pe roşu sau să mergi cu 200 km/h şi să scapi nepedepsit. Orice abatere gravă de la legea circulaţiei va fi sancţionată, e vorba de vieţi omeneşti aici. În schimb, nu cred că vei lua amendă pentru nepurtarea centurii de siguranţă sau pentru folosirea telefonului mobil la volan.” Deci daca mergi pe contrasens sau faci alte mizerii tot ti-o vei lua; o sa scapi daca nu reprezinti un pericol foarte mare pentru circulatie
    30 3
  • aha
    probabil nu vor emite amenzi, ca de incasat vor incasa, stati fara grija
    27 3
  • am trait so vad si pe asta......
    fain asa
    cred ca nu vor mai da amenzi........da cu spaga cum ramane???
    23 4
  • Nu-i de bine...
    Sper ca aceasta asa-numita greva, sa nu ii faca si mai indisciplinati in trafic pe cei care deja oricum se cred stapanii soselelor. Oricum, pana la urma tot noi trebuie sa fim responsabili si cu vietile noastre si cu ale celorlalti.
    18 2
  • Razica
    amenzi
    Cred k domnii politisti de la rutiera au si uitat cum se da un avertisment, ei sunt numai cu amenzile.
    16 2
  • Spaga, bat-o vina
    Pentru cei ce se intreaba de spaga... Cum credeti ca ramane? La spaga nu e greva, ca trebuie sa-si intretina si ei, saracii, burtile, familiile, vilele, masinile scumpe etc.
    8 5
  • O stire f. proasta!
    Avand in vedere ca suntem tara cu cei mai multi morti proveniti din accidentele auto (raportati la populatie), este o stire f. proasta!

    Sa vedeti de-acum in colo cum se va merge prin tara!

    In Craiova, orasul in care traiesc, si-asa este o adevarata jungla in trafic...

    Cocalarii din trafic se vor desfata, pur si simplu!
    11 2
  • greva
    Mai precis, dai un ban, ei sunt in greva; nu dai, o sa-si faca datoria.
    5 2
  • gigibuzereci
    super :D !
    sa vedeti ce-o sa scada traficul dupa ce isi busesc jumatate din soferi masinile :))))
    11 3
  • Ar fi bine daca ar avea cui sa se adreseze acest protest ... pentru ca, din pacate, tara asta nu mai are conducatori . . . acei mascarici habar nu au ce sa faca pentru a scoate tara din kko si asteapta linistiti, la umbra conturilor din "elvetia" sa isi revina economia mondiala ca sa mai crestem si noi.
    7 2
  • Nu mai avem ult de trait
    Citesc unele comentarii si nu-mi vine sa cred.
    Unii se bucura ca nu mai exista cineva care sa-i sanctioneze pentru greselile ce le fac in trafic. Asta inseamna haos ce poate duce chiar in anarhie (sa nu exageram totusi).
    Adica in statul de drept, in care un organ al statului vegheaza sa nu se incalce legea, e un stat defect? Asta vreti voi mai "intelectualilor"? Pai hai sa desfiintam atunci politi ca institutie in sine. Sa desfiintam procuratura, sa desfiintam judecatoriile si implicit legile.
    Atunci am sa-i mai aud pe unii zicand: "Vaaaai ce bine! Sa vezi ce bine va fi de acum incolo"
    9 5
  • despre masini,masinatiuni si masinarii
    Hooopaaaaa,aveti nevoie de Politie????

    Mai copii,parca garda era aia care facea si dregea si toti erau corecti numai politistii erau corupti samd.

    Nu va convineeeeeee?

    V-ati prins ca de fapt hotilor le da drumul instanta si nu Politia ???

    Sa vedeti cand nici macar avetisment scris nu or sa mai pimeasca ,nu numai soferii ci huliganii in general.

    Lumea trebuie sa inteleaga faptul ca finalitatea actului inceput de politist in strada trebuie sa aiba efect direct si real in sensul ca degeaba primesc ciorile amenzi daca alea raman in aer, pt. ca legislativul nu vrea ca jigodiile sa se duca la puscarie ,doar Politia consuma hartie si nervi iar lumea ramane cu smardoii printre ei.

    Referitor la cel ce acuza de ,,luat spaga''-prietene daca erau atat de corupti politistii,cum sustii, se mai facea vanzoleala asta,isi mai strigau disperarea peste tot,mai cerseau pe la usile bancilor amanari si altele?

    Banci care au pimit primele doua transe de la FMI sa aiba bani,bani pe care tot noi si copii nostri o sa-i platim ,iar ei te trateaza ca pe refugiati?

    Cautati ,,botanistii'' de la IPJ-uri in sus,la aia care au masini de serviciu A6(CA SUNTEM LA UN SITE AUTO,DEH) si dupa ce ies la pensie la 45 de ani devin brusc consilieri sau membrii ai diferitelor firme pe care le-au tinut in brate in timpul ...mandatului.
    14 1
  • Coruptia rutiera nu politie rutiera e asta ! Taiati 50 % de la handicapatii astia nu 25 % !!!!!!!!!!!
    8 6
  • libertatea la romani
    incercati sa ganditi de 2 ori ... chiar crede'ti ca e o veste buna?
    7 2
  • fara radare!!!
    in toate tarile unde nu au fost scoase limitarile de viteza sau prezenta radarelor de orice fel rata accidentelor a scazut cu peste 35% decat anterior.asa ca ...
    7 3
  • Talibanu
    Sa va fie rusine!
    Bai sa v-o spun pe aea dreapta nici nu lucrez in politie si nici n-am vre-o treaba cu politia,defapt nici nu lucrez inca(fiind elev deabea), dar v-o spun asa: politistii nu sunt singurii care suferea din cauza celor 25%, toti bugetarii sufera, si cei calora li s-a taiat procentul sunt cazuri fericite pentru ca altii au ramas brusc fara posturi de munca. Desi cred ca se mai intampla evenimente cu spaga totusi nu este o regula si de multe ori nu se poate da spaga.
    Acuma nu incriminez pe nimeni insa legea lui Murphy e foarte corecta si logica desi putin ironica insa asta-i crudul adevar.
    Noi n-ar trebui sa ne bucuram de faptul ca nu mai dau politistii amenzi ci sa ne intristam, cel putin cei care-s cat de cat civilizati, ca doar de asta platim atatea impozite si taxe firai-ar mama lor sa le fie, ca magarii sa nu fie instare in incapacitatea lor sa asigure chestiile de baza intr-un stat de drept si un stat presupus civizat. Ce-ar urma? sa nu mai existe justitie si fiecare sa faca ce vrea? Nu cred ca vreti nici macar cei iresponsabili. Nu cred ca vreti vreounul ca sora sau mama sau fratiorul unuia dintre voi care va bucurati ca nu se dau amenzi sa pateasca vre-un accident si sa ramana invalid in cel mai fericit caz.
    Magari sunt cei de la conducere ca sunt inapti, bani in Romania sunt destui dar nu stiu sa-i administreze!
    6 3
  • crysti09
    Numai idioti...
    Taiati-va voi veniturile cu 25% sau 40% ma rog in functie de ministerul de care apartineti si apoi sa vorbiti.

    Asa e romanul sa nu traiasca nici vecinul si nici vecinul vecinului....Bai incultilor (nu toti) da voi aveti macar 7 clase de va exprimati asa? pai pseudo-guvernantii nostrii vor taia pe rand de la toti....si apoi credeti ca in stres vom mai putea sa traim? Credeti ca de asta aveam nevoie?
    Spitale in greva - te inbolnavesti, asta e
    Politia in greva, faci accident asta e
    profesorii in greva, copii nu se duc la scoala - parintii trebuie sa aiba grija lor.
    Cine castiga??????
    2 3
  • daca si politistii au salarii mici atunci..... dece un pustan de politist care e in politie de un an isi cumpara masina de 10 de coco, si inca ceva ati observat cum merg politistii cu loganurile prin oras cum stau la volan zici ca-s niste manelisti care cred ca lumea e la piciorarele lor, acum majoritatea absolventilor de liceu care se duc in politie se duc pentru salariu dar mai ales pentru ca ei considera ca a fi polistist inseamna a fi smeker, am spus toate astea pentru ca cunosc multi prieteni care au facut asa
    3 3
  • Teoretic va fi mai bine
    A fost facut un experiment in Germania, au retras politistii din intersectii, indicatoare, semafoare, si accidentele au scazut cu 75%. Deci teoretic soferii ar trebui sa fie mult mai atenti in trafic, chiar si marlanii cu bmw-uri si mertane vor fi mai atenti. Daca nu ii supara pe cei cu bmw, va povestec o patanie chiar daca e putin offtopic Era unu chelios cu un 535, ieseam dintr-o localitate, el vorbea la telefon, era o caruta in fata (la o distanta apreciabila), am vazut ca el nu se sinchisea sa semnalizeze si sa intre in depasire, eu ma grabeam, l-am depasit regulamentar, el cand a vazut ca il depasesc a accelerat dar nu mai avea loc sa depaseasca si a franat brusc. dupa, ma depaseste opreste in dreptul meu si imi face semne obscene ma injura, se baga in fata mea si incepe sa franeze brusc. si i-am venit de hac, l-am depasit , l-am bagat in vreo 2 gropi (cunosteam foarte bine drumul) si franez de la 120 la 30 km/h in fata lui ca sa ma tina minte toata viata (aveam si motiv de franare). A avut noroc ca statea cu piciorul pe frana, se pregatea pt asa ceva, ca a ajuns la mai putin de 1 m de mine. Apoi s-a lasat de sportul asta. Ce am vrut sa spun e ca astia sunt f atenti la bijuteriile lor si fara politisti vor fi mult mai atenti. nu din cauza ca ei sunt sau nu vinovati, masina lor va sta mult si bine in service si daca mai au si ghinionul cu asigurarea...
    In rest in articol scrie clar ca nu se stie cu radarele si politistii vor raspunde la 112 , nu vor acorda amenzi pt centura sau telefon, asa ca nu e cine stie ce.
    4 3
  • Hunter
    Poate ca ne trezim odata...
    Atata vreme cat noi ca popor nu vom stii sa punem piciorul in prag, si sa ne facem auziti, dintr-un simplu motiv....noi am votat, noi i-am pus pe cei de sus acolo deci noi suntem de vina ca tacem si inghitim. Normal, nivelul de cultura la noi e zero, si sunt multi care se lasa fraieriti cu o galeata de plastic si 2 litri de ulei in campanii.....dar totusi.....poate se sparge dracului odata buba asta din tara....ca pana nu o sa avem toti sange-n ***a cum se zice, nu o sa facem nimic.
    Ca fac unii greva, ca altii nu merg la lucru, ca proteste ca bla bla bla....ori toata lumea blocheaza tot si atunci sa demonstrezi ca marea masa e puterea, ori daca nu, o s-o ducem ca si pana acuma, de 20 de ani tot la fel, si inca 200 de ani tot asa.....aia putini si profitori ii prostesc pe aia multi si prosti care tac si inghit galusca.
    Slab popor mai suntem....neam de prosti.....nu suntem in stare sa fim cu coloana vertebrala, sa spunem lucrurilor pe nume si sa luam atitudine....si nu in ultimul rand.....nu stim sa ne conducem unii pe altii si sa ne autogospodarim....se vede asta.....de cum intri in tara si parcurgi primii metri in tara asta de cacao.
    Ar trebui sa ne fie rusine ca ne numim popor si cum ca locuim intr-o tara.....suntem toti niste nimicuri.
    4 1
  • HA HA HA
    HUNTER, SUNT PERFECT DE ACORD CU TINE.
    SI DACA VA E FRICA DE FAPTUL CA FARA POLITIE VA FI MAI RAU, E CLAR CA VA ESTE FRICA SI DE VOI.EU PROPUN CELOR CE L-AU VOTAT PE BASE', SA LI SE IA TOATE VENITURILE SI SA RAMINA CU GALEATA, ULEIUL SI HIRTIILE DIN CAMPANIE..CA MERITA, NU DE ALTA...DIN CAUZA UNORA PUTINI, O DUCEM RAU MAJORITATEA...ACUM...
    3 1
  • sunt primii care iau masuri
    ideea e ca trebuiesc luate masuri. de ce au ales sa nu mai dea amenzi pt prostii gen centura sau vb la tel?...pt k ii afecteaza direct pe cei care administraza bugetul. pt k din amenzile astea veneau si vin multi bani la buget. pt fapte grave...or sa arda k-lumea...pt k asa e corect... e de respectat k au ales o varianta kre arde acolo unde trebuie: arde in banii statului. si lasa romanului de rand kre poate k a uitat sa isi puna centura...sau a uitat sa aprinda farurile ziua knd intra pe DN1 (cazul meu- m-a costat 120 ron, nu am platit-o si nu o platesc)...ne ne iarta pe noi de niste sanctiuni puse doar pt a ne lua banii...nu pt a ne ajuta cu cva... TOT RESPECTUL pt actiunea asta...sper doar sa nu si-o ia prea mult in cap unii ....


    BURN RUBBER BABY...NOT YOUR SOUL
    2 1
  • Da, eu lucrez in politie, ofiter, 2 ani deja in sistem.

    Am ajuns la 15 milioane salariu dupa reduceri.

    Daca nu stateam cu ai mei si plateam 300 de euro chirie nici bani de hartie igienica nu mai imi ramaneau.

    Eu cred ca poporul asta isi merita soarta. Este impamantenit principiul "sa moara si capra vecinului" si nimeni nu are voie sa ia atitudine, sa iasa din rand.

    Nici pentru privati nu e bine, concurenta la angajare crescuta cu cel putin 500% iar patronul iti micsoreaza salariul si spune

    "Nu-ti convine? Afara, am 100 care asteapta la usa sa-ti ia locul pe salariu mai mic .

    Salarii mari la bugetari inseamna ca privatul trebuie sa ridice stacheta si salariul sa aduca oamenii valorosi care poate prefera sa lucreze la stat etc.

    Salarii mai mici la stat inseamna si salarii mai mici la privat. Sunt corelate indirect.

    Intr-un stat civilizat oamenii ar fi apreciat intentia cu comentariile de rigoare.

    Da, nu este bine, logic, fara politie pe strada, da, este perfect adevarat, dar este o masura disperata care arata in ce hal ne-a adus guvernarea Basescu.

    Cineva trebuie sa ia atitudine, daca stati degeaba stati de capra.

    Nu este de mirare de ce a fost reales Base, cu asemenea comentarii, lucrurile sunt clare si dureroase.
    4 2
  • @july
    pai daca dv. . justitia si care mai e pe acolo intotdeauna v-ati ''matanit'' in calea celor de la putere(sa nu folosesc cuvinte mai tari) si v-ati umflat muschii in fata unui amarit care are si el bani sa pina 10 l de benzina pe sapt. cam la ce va asteptati?....eu am fost disponibilizat acu' 13 ani si m-am obisnuit in mediul privat(lucru care pe dv. va ingrozeste) ..o sa va obisnuiti si dvs....statul nu face acum decit ceea ce face si un patron cu angajatul(da afara sau angajeaza in functie de interes si profit...diferenta e ca la stat se fura legal,iar privatu' trebuie sa dea spaga sa poata supravietui)...sinteti tinar ,da aveti timp sa va dati seama cu ce se ''minca'' viata...bafta
    2 0
  • vecinul tau de la 5
    oficosule
    ,,Hold'',hai recunoaste ca ai dat si tu examen la sc. de politie cu prietenii tai,dar fiind oligofren nu te-au primit si ai ramas cu frustrai in privinta asta. Lasa ca peste -4 luni te angajezi la hinghe...scuze,Politia Comunitara de sector.
    3 0
  • Salarii f.f. mari si nemeritate pt.unii bugetari.Acolo trebuia sa loveasca cu reducerile si nu la profesori.
    1 0
  • Un roman
    Minciuna!!!!!
    Ieri am primit o amenda ca nu aveam centura! Astia sunt niste mincinori ordinari ca si toti din conducere.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru