Poliţia Rutieră se va dota cu 50 de radare laser care vor măsura viteza unei maşini de la cel puţin un kilometru

de Daniel Popescu
Vineri, 24.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Poliţia Rutieră vrea să cumpere 50 de radare laser pentru a depista mai uşor şoferii vitezomani în trafic. Radarele trebuie să detecteze viteze de până la 320 km/h şi să funcţioneze la distanţe de cel puţin un kilometru.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) pare determinat să ia o atitudine mai fermă împotriva şoferilor care depăşesc cu mult limitele maxime de viteze.

Instituţia a anunţat lansarea unei licitaţii pentru achiziţionarea a 50 de radare cu unde laser capabile să măsoare viteza de deplasare a maşinilor în regim staţionar. Potrivit caietului de sarcini, producătorii interesaţi trebuie să furnizeze radare laser capabile să înregistreze viteze de până la 320 km/h, în timp ce distanţa maximă de măsurare trebuie să fie de cel puţin 1.000 de metri. Eroarea maximă tolerată a radarelor va fi de +/- 2 km pentru viteze de cel mult 100 km/h.

Urmareste Automarket
Statul este dispus să plătească 2.45 milioane de lei plus TVA pentru noile radare, iar ofertele vor fi deschise în 2 mai.
Ulterior, câştigătorul licitaţiei trebuie să livreze radarele în cel mult 8 luni. Astfel, noile radare laser ar urma să intre în dotarea Poliţiei Romane undeva în luna ianuarie a anului viitor.

În prezent, în Parlamentul României există şi un proiect de lege pentru modificarea Codului Rutier. Printre măsurile propuse se numără şi obligativitatea ca Poliţia Rutieră să informeze şoferii că traversează o zonă monitorizată cu radare pentru a putea acorda amenzi celor care depăşesc limitele de viteză impuse de lege.

Via Profit

Comentarii (16)

  • Avem drumuri cu sectoare drepte mai lungi de un kilometru? :)
    24 4
  • Atunci o sa merg cu 330km/h ca sa nu ma prinda :-DDD

    Deci cum functioneaza mecanismul?

    Dam amenzi ca sa avem cu ce cumpara radare, sau cumparam radare si apoi stam la panda sa dam amenzi ca sa recuperam banii cu care le-am cumparat??
    13 7
  • N-ar fi mai simplu sa limiteze masinile din fabrica la 50 km/h?
    Atunci nu ar putea incalca nimeni legea.
    In momentul actual cand ai interdictie la "Fructul interzis" esti Tentat sa calci pedala si astfel gresesti si mai dai niste banuti la stat.
    6 8
  • @Stefi
    avem drumuri in general?
    18 3
  • "..laser ,frate.!!."
    15 4
  • gabi_o
    Asta e o licitatie cu dedicatie! "Potrivit caietului de sarcini, ... trebuie să furnizeze radare laser capabile să înregistreze viteze de până la 320 km/h, în timp ce distanţa maximă de măsurare ... 1.000 de metri."
    6 2
  • e foame de bani. mai bine ar amenda pe toti cei opriti pe prima banda! sau parcati aiurea. dar exista politie pe bune?!
    8 3
  • Ce promt se miscare lucrurile in romanica: incepem prin mai, furnizam la anul, le folosim la anul si la multi ani ! Pana atunci, mai mor niste oameni, majoritatea nevinovati, ca si legile astea ale lui Murphy functioneaza bine la noi.

    Traiasca birocratia, traiasca rosii, traiasca, traiasca !

    PS (D). ne face pod peste Dunare ! Se vor inventa masini zburatoare intretimp...
    4 4
  • Pentru numele lui Dumnezeu - incetati odata cu vanatoarea soferilor!In orice tara civilizata din Europa - SE PREVINE - nu se FURA BANII AMARATILOR prin orice mijloace!In Germania sunt sute de kilometri de autostrazi FARA LIMITA DE VITEZA! Iar acolo unde sunt zone considerata periculoase se instaleaza radare PENTRU A SE PREVENI ACCIDENTE GRAVE NU PENTRU A SE AMENDA SOFERII!Stau MILITIENII ascunsi cu pistoalele- radar,te miri pe unde - ca lunetistii in razboi - doar ca sa AMENDEZE - putin le pasa daca se intampla o nenorocire - doar BANUTU sa iasa!RUSINICA!!!
    6 1
  • automarket dar cand faceti un articol in care sa spuneti ca politisti nu poarta centura de siguranta, vorbesc la telefon cand conduc masina politiei si cum de ei nu respecta regulile de circulatie.
    5 0
  • LA noi in Tara in loc sa se faca autostrazi, se modernizeaza durumurile prin sate si comune ca sa poata sta Politia cu radarul....PAi nu asa fluidizeza ei traficul stand cu radarul la o limita de 30 Km/h intr-un sat.....Sapt trecuta am stat 2 ore din cauza unui accident si in urmatoarele 2 sate politia statea cu radarul la panda...Asa au fluidizat ei traficul ? Sa le fie rusine !!! De la Cluj la Dej este o cale ferata unde se fac cozi enorme desi trenul trece o data la 2 sapt pe acolo si ce face politia ? Sta in benzinarie si urmareste cine opreste la linia ferata, da sa se coboare din masina aia si sa faca semn masinilor sa circule ca nu vine nici un tren .
    5 1
  • blateanu
    astia abia acum se doteaza cu asa ceva in UKRAINAam vazut prima data radare performante tip pistol inca din 2010,chiar vre o 4 tipuri.Nu va ganditi ca sunt primitive ca alea ce erau in Bulgaria cu cablu racordat la masina si prindeau max 50 de metrii distanta.Radare adevarate ca la americani .cele mai adevarate si filmau ,vre o 2 modele si vreo 2 am vazut doar care iti inregistrau viteza.Foarte periculoase aceste radare ptr ca stau la drumul mare ascunsi dupa orice si te iau cand ti e lumea mai draga
    2 1
  • Este incredibil stat politienesc. Eu nu pot sa inteleg de ce avem nevoie sa fim panditi, de ce nu fac autostrazi si sa puna radare doar acolo. Ce Previn ei cand stau in curba la panda cand limita de viteza e 30 de km. De ce nu oferim conditii si dupa sa stam la panda. Cand trebuie sa mergi dintr-o parte in alta a tarii si sunt drumurile cum sunt nu mi se pare anormal sa depasesti o limita de viteza de 30 km la ora. Judetul Vrancea e plin de indicatoare de viteza prost puse. Drum drept in afara localitatii limita de viteza 60 km si multe altele. Bataie de joc
    1 1
  • DAR DETECTOARE DE FARURI NEREGLATE SI ILEGALE PE CAND ????
    1 1
  • Am parcurs acum 2 ani soseaua Brad_oradea si erau 18 semafoare, mii de gropi si...... 2 km de sosea poaspat asfaltata...... Ghici Garcea unde era ???? la 1m sub nivelul soselei la mijlocul celor UNICI 2jm de sosea normala dupa 18 semafoare....!!!! Am primit amenda de depasirea vitezei desi eram pe camp si nu se vedea nici o casa.... 84km /ora ... Le-am urat toate cele bune .... pentru imbalsamare..... Sper ca i-a vazut Dumnezeu...
    0 1
  • marian
    Numarul de inmatriculare nu poate fi citit peste 200 m iar radarul laser poate fi "simtit" de majoritatea detectoarelor .Singura solutie este pornirea radarului sub 200m ,ca si pana acum.De ce trebuie radar laser, caci pe ceata tot nu se poate alerga?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru