Politisti falsi pentru reducerea vitezei

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 09.01.2008
Politia din Wisconsin a inlocuit agentii de circulatie cu sosii fidele din carton, pentru a forta soferii sa reduca viteza.

Inventivitatea americanilor nu are limite nici cand vine vorba de respectarea legislatiei rutiere. Politia orasului Neenah din Wisconsin a recurs la o metoda ingenioasa pentru a forta soferii indisciplinati sa reduca viteza.

Zilnic, organele de ordine scriu zeci de amenzi insa majoritatea soferilor scapa nepedepsiti fiindca principala problema in zona este viteza excesiva. Politistii s-au gandit sa "sensibilizeze" conducatorii auto prin amplasarea unor copii in marime naturala a ofiterilor de la circulatie.

Pancartele din carton reproduc fidel fizionomia umana si infatiseaza un politist echipat cu un radar mobil. Potrivit autoritatilor locale, pancartele vor fi inlocuite la fiecare doua zile de politisti reali gata sa amendeze orice neregula produsa de soferii indisciplinati.

Ofiterul Pam Martin a declarat ca aceasta metoda urmareste in principal atentionarea soferilor si constientizarea vitezei de deplasare si nu neaparat cresterea numarului mare de amenzi.

Comentarii (4)

  • george
    INVENTIVITATE COPIATA
    Chestia asta s-a fumat de belgieni acu` vro` 10 ani...dupa ce au pus politisti din astia de carton pe sosea au constatat ca efectele erau in cel mai fericit caz nule iar in anumite cazuri contrare: cand vedeau "politistul" soferii franau brusc si se produceau colizini in lant...Au renuntat la idee repede ca ii costa prea mult plus ca le dadea de lucru inutil...Decat sa vaneze "vitezomanii" care merg cu 63 pe limitare 50 mai bine si-ar muta atentia pe problema eliberarii permiselor, a soferilor "anesteziati", samd...
    0 0
  • pustanutiklos
    copy paste
    cum zice si romanu' d mai sus chestia e veche rau... a fost prezentat si la top gear mi se pare
    0 0
  • Acum cativa ani a existat asa ceva si in romania, doar ca in cazul romanilor polististii falsi erau reprezentati prin niste manechini de plastic. Acestia erau amplasati in drumul spre Sinaia in turnul de la intrarea in Campina. Au renuntat la idee dupa scurt timp.
    0 0
  • curse cu masini
    prin oras
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru