Politistii din Marea Britanie au primit un Lexus IS-F

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 27.07.2009
Un departament special al politiei britanice din Humberside a inlocuit vechea masina de interventie, un Subaru Impreza STI, cu un Lexus IS-F.

Britanicii au reprezentat intotdeauna un etalon atunci cand a venit vorba de mijloacele de deplasare ale politiei locale. Si de aceasta data ne vom referi la un model de performanta care a intrat in posesia politiei locale din Humberside.

Este vorba despre un Lexus IS-F, care va inlocui vechea masina a politiei, un Subaru Impreza STI, folosit de-a lungul anilor la interventiile sectorului Roads Crime Section. Politistii au avut ocazia de a testa, timp de 12 luni, mai multe modele de performanta, alegerea finala fiind modelul japonez din considerente legate de stabilitate in conditii extreme de operare.

Exemplarul cumparat de politia din Humberside va fi echipat cu o aparatura speciala, estimata la aproximativ 30.000 de lire. Ea include calculatoare, sisteme de comunicatie si radar.

Lexus a lansat IS-F in 2007 la Salonul de la Detroit, pentru a putea concura cu sedanuri de performanta ca BMW M3 si Mercedes C63 AMG. Sub capota modelului se ascunde un motor V8 de 5.0 litri, capabil sa propulseze masina de la 0 la 100 de km/h in doar 4.8 secunde.

Viteza maxima atinge pragul de 270 km/h.

Comentarii (3)

  • bogdan
    ahaa
    ahaaaaaaaa, acum am inteles. Loganurile de politie costau 70000 pentru ca au 2 randuri de echipament (statii, sisteme de comunicatii si alte cele). Concluzia: 30000 (echipament)+30000 (echipament)+10000 (masina)=70000...vedeti bai invidiosilor, ca tot romanu e mai destept? Cum s-au gandit ai nostrii sa ia si echipament de rezerva...
    15 2
  • eustake
    bogdan
    Mai fa calculile odata. Asta a costat 30.000 de lire.
    2 7
  • deschide ochii si nu te mai lua aiurea de oameni doar ca sa comentezi..
    "...Exemplarul cumparat de politia din Humberside va fi echipat cu o aparatura speciala, estimata la aproximativ 30.000 de lire..."
    unora, acordul subiectului cu predicatul le pica greu la ficat..Daca erai atent eustake iti dadeai seama ca aparatura costa 30.000 nu "exemplarul". Greseala mea a fost ca am facut calculul in euro in timp ce ei calculeaza in lire; dar nu la asta cred ca te-ai referit.
    O zi buna!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru