Polonezii prezintă în iunie primul lor supercar: Arrinera

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 26.05.2011
Constructorul polonez Arrinera Automotive va prezenta un supercar cu aspect de Lamborghini şi motor de Corvette ZR1 peste o lună. Debutul versiunii de serie va avea loc peste aproximativ doi ani.

Polonezii de la Arrinera au prezentat primele imagini ale viitorului lor supercar, care nu a primit încă un nume. Modelul este inspirat din gama Lamborghini şi are un şasiu tubular din oţel şi o caroserie din fibră de carbon întărită cu kevlar. La nivelul interiorului, modelul va avea ornamente din fibră de carbon, accente din aluminiu şi tapiţerie din piele de calitate superioară. Prezentarea oficială a modelului va avea loc în iunie, iar cei de la Arrinera vor realiza şi o versiune cabrio.

Motorizarea "Lamborghini-ului polonez" este asigurată de GM, prin prisma unei unităţi LS1 V8 de 6.2 litri. Motorul a primit un compresor mecanic Eaton şi dezvoltă 647 CP şi 819 Nm, spun polonezii. Transmisia noului supercar nu a fost încă dezvăluită, iar masa acestuia este în continuare un mister. Sunt şanse mari ca noua creaţie să cântărească mai puţin de 1.5 tone. Versiunea de pre-producţie a acestui supercar va vedea lumina zilei în decursul anului 2012.

Lee Noble este implicat în acest proiect, spun cei de la Arrinera citaţi de polonezii de la Motofilm.

Noble a lucrat la proiecte precum Ultima GTR, un supercar care era capabil să accelereze de la 0 la 160 km/h şi să se oprească în doar 9.4 secunde. Spre comparaţie, Bugatti Veyron are nevoie de 9.9 secunde pentru aceeaşi operaţiune. Printre proiectele la care a mai colaborat Lee Noble se numără şi McLaren F1.

Via | Automedia.bg

Comentarii (2)

  • Gallardo wannabe.
    8 2
  • Victor
    Polonia este oglinda care de arata unde ar fii fost Romania daca in astia 20 si ceva de ani s-ar fii facut cea ce trebuia facut,nu nenorocirile pe care le-au facut ******** astia de politruci votati de poporul asta de c***t.

    Masina asta nu stiu daca va avea succes,probabil va incerca sa ca isi caute clientela printre clientii Ferrari&Lamborghinii,ramane de vazut cat de linistit va fii voiajul polonezilor in siajul marcilor conscrate pe aceasta nisa de piata.

    O masina foarte inteligenta a fost Inotech Mystero,din pacate nu a beneficiat de un suport pe masura.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru