"Pompe" pentru masinile electrice in Berlin

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 13.10.2008
In Berlin au fost inaugurate 500 puncte de incarcare ale vehiculelor electrice. Proiectul poarta denumirea E-Mobility.

Esential

500 puncte de alimentare pentru vehicule electrice au fost inaugurate in Berlin.

Cancelarul german Angela Merkel a dat unda verde unui proiect ambitios privind infrastructura Berlinului, lansand astfel cel mai mare efort comunitar pentru masini electrice.

Proiectul a fost demarat cu inaugurarea in Berlin a 500 de puncte de incarcare pentru vehiculele electrice. Partenerii proiectului sunt Daimler AG si Smart, care doresc sa aduca 100 de versiuni electrice Fortwo pe strazile Berlinului pana la sfarsitul anului 2009.

Proiectul se numeste e-mobility, si a fost conceput in colaborare cu provider-ul de energie electrica RWE, care si-a dezvoltat reteaua astfel incat punctele de incarcare emita factura pe loc.

Proiectul are atat sustinatori cat si protestatari, existand astfel doua puncte de vedere complet diferite privind transporturile in viitor. Greenpeace critica intiativa deoarece statul german nu si-a luat angajamentul de a folosi energie electrica numai din surse regenerabile, ecologistii sustinand ca guvernul va utiliza ca surse de energie clasicele centrale electrice.

Majoritatea acestui tip de centrale din Germania sunt alimentate cu carbune, spun oficialii Greenpeace, care considera ca este mai ecologica folosirea unui vehicul cu un motor diesel conventional.

Via | Threehugger 

 

Comentarii (8)

  • marius
    e incredibil...
    ce dezvoltare acolo...cand o sa vedem asha ceva`n Bucuresti ...:-j`
    0 0
  • Andrei.
    mda..
    Intrebare... telefonul meu se incarca in x ore, o masina cum se poate incarca in cateva secunde? cat trebuie sa stai la pompa respectiva?Ce fel de super-mega acumulatori sa aiba ca sa se incarce asa, ultra-ultra-ultra-rapid ?
    0 0
  • costin
    smart nou
    am un smart rosu nou-nout sub pret. cine-l vrea? e la intersectia b-dul timisoara cu b-dul brasov (linga plaza romania)
    0 0
  • Razvan
    talibanii de la Greanpeace ..
    La noi circula camioanele alea din 70' praf cu nori de fum in spate si nu mai protesteaza nimeni, si in Berlin aia au pus alimentari electrice si vine Greanpeace sa dea cu presupusul ca e energie din carbune. In ce lume traim frate ...
    0 0
  • ha ha ha
    la traficul din bucuresti, la cat de aglomerat este aia mergi distanta dintre 2 stai de tramvai cu tinicheaua aia si pe urma mai stai alte 2 ore sa incarci acumulatorii. Hai sa nu mai visam cu ochii deschis....
    0 0
  • URAGANU
    Greenpeace are dreptate
    Au dreptate, mai mult se polueaza in momentul de fata cu centralele standard electrice pe carbuni decat cu Diesel sau Benzina care sunt fabricate mult mai "eco" decat energia electrica.
    0 0
  • !
    da bah, uraganule, diesel si benzina is "fabricate" mai ecologic ca energia electrica. Numa' ca producatoru', adica Pamantu', a cam dat de fundu' sacului si nu mai poa' sa "produca" decat peste vreo cateva zeci de mii de ani!Pana atunci pregateste-te sa dai 2 euro pe kilu da benzina...Apoi3,4,5.etc...
    1 0
  • Un pas inainte
    Un pas inainte...bravo lor , sper sa se generalizeze treaba asta .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru