Pontiac Solstice ar putea fi reinviat de catre DeLorean

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 09.10.2009
Marca defuncta DeLorean ar putea invia modelul Pontiac Solstice, a carei productie a incetat odata cu inchiderea marcii Pontiac de catre General Motors. Pentru moment, versiunea DeLorean a lui Solstice este inca in stadiul de proiect.

Modelul Pontiac Solstice si platforma Kappa de la General Motors ar putea avea o noua sansa la viata prin intermediul celor de la DeLorean Motor Company. Pentru moment, inginerii DeLorean lucreaza la un Solstice GXP pentru a evalua modificarile tehnice pe care le pot opera acestui model pentru a il face mai atragator pe piata din Statele Unite ale Americii. Oficialii DeLorean au prezentat deja primele schite ale lui DMC Solstice.

Cei de la DeLorean sunt atrasi de modelul Pontiac Solstice deoarece detine o platforma cu tractiune spate cu un ampatament relativ mic. Exista deja o fabrica echipata pentru constructia acestui model, iar achizitia bunurilor necesare pentru reluarea productiei ar putea fi realizata contra unor sume scazute. Oficialii acestei companii si-au manifestat dorinta de a le oferi un loc de munca fostilor angajati ai fabricii GM din Wilmington, dar nu este clara modalitatea prin care le vor oferi acestora locurile de munca inapoi.

Mai exact, posibilitatile financiare ale celor de la DeLorean sunt necunoscute.

Tocmai de aceea este dificil sa intuim ceea ce intentioneaza sa faca cu modelul Pontiac Solstice. Americanii trebuie sa obtina fonduri insemnate pentru a cumpara fabrica GM din Wilmington si modelul Pontiac Solstice. Dupa aceea, cei de la DeLorean trebuie sa vanda cat mai repede modelele produse pentru a putea plati eventualul imprumut. In cazul in care DeLorean va reusi sa obtina fondurile necesare pentru a produce acest model, DMC va fi singurul constructor care va mai utiliza in continuare platforma Kappa de la GM. Productia fratelui de platforma a lui Pontiac Solstice, Opel GT, a fost sistata in urma cu cateva saptamani.

Via | Jalopnik

Comentarii (2)

  • FARA MINTE
    Ce pute deja a stricat trebuie aruncat.Astia dezvolta un cadavru de masina.
    0 1
  • Prost...
    Asta a zis si maica-ta...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru