Porsche 718 Boxster GTS și 718 Cayman GTS: 365 de cai putere pentru versiunile mai puternice ale modelelor germane

de Daniel Popescu
Miercuri, 18.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a dezvăluit versiunile 718 Boxster GTS și 718 Cayman GTS care se remarcă prin utilizarea unui motor turbo pe benzină de 2.5 litri și 365 de cai putere, cu 15 cai putere mai mult decât 718 S.

Porsche 718 Boxster și 718 Cayman primesc la sfârșitul acestui an versiuni GTS, care din punct de vedere al performanțelor se încadrează între modelele S și Turbo.

Astfel, Porsche 718 Boxster GTS și 718 Cayman GTS utilizează același motor turbo pe benzină de 2.5 litri, însă unitatea de propulsie a fost îmbunătățită de inginerii germani pentru a genera 365 de cai putere.

Prin urmare, versiunile GTS sunt cu 15 cai putere mai performante decât versiunile S și cu până la 35 de cai putere mai mult decât în cazul versiunilor precedente GTS echipate cu motoare aspirate. Între timp, cuplul maxim de 430 Nm este atins între 1.900 și 5.000 rpm.

În standard, modelele vin cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte, însă opțional poți alege și cutia cu dublu ambreiaj PDK. Printre dotările standard ale modelelor se numără și sistemul de management al suspensiilor Porsche Active Suspension Management (PASM), pachetul Sport Chrono sau Porsche Torque Vectoring (PTV).

În cazul utilizării cutiei PDK și a pachetului Sport Chrono, modelele GTS accelerează la 100 km/h în 4.1 secunde, în timp ce viteza maximă este de 290 km/h.

Porsche a adus câteva modificări subtile și din punct de vedere al designului, iar printre acestea se numără pragurile Sport Design, blocurile optice cu tentă neagră sau jantele de 20 inch vopsite în negru.

La interior, cronometrul pachetului Sport Chrono este componenta centrală a planșei de bord, iar șoferul și pasagerul din dreapta beneficiază de scaune sport cu Alcantara care pot fi ajustate în două moduri pentru a asigura mai mult confort. În plus, Alcantara este disponibilă și pe volan sau pe consola centrală. Nu în ultimul rând, producătorul german a integrat și aplicația Porsche Track Precision App (PTPA) care permite înregistrarea, analizarea și afișarea datelor din sesiunile de condus pe smartphone.

Porsche 718 Boxster GTS și 718 Cayman GTS pot fi comandate deja, iar livrările vor începe la jumătatea lunii decembrie.

Via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru