Porsche 911 GT2 RS a devenit cel mai rapid model de serie de pe circuitul Road Atlanta: cei 4 kilometri au fost parcurși în doar un minut și 25 de secunde

de Cornel Șocariciu
Joi, 28.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul Randy Pobst este cel care a reușit să stabilească un nou record pentru mașinile de serie pe circuitul Road Atlanta. Acesta s-a aflat la volanul unui Porsche 911 GT2 RS și a avut nevoie de un minut și 24.88 de secunde pentru a parcurge cei 4 kilometri.

Actualul Porsche 911 GT2 RS a fost expus în premieră în cadrul Goodwood Festival of Speed din 2017. Modelul producătorului german este echipat cu un motor de 3.8 litri cu șase cilindri capabil să producă 700 de cai putere și 750 Nm. Resursele sunt puse în valoare cu ajutorul unei transmisii automate cu șapte trepte. Accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în doar 2.8 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 340 km/h.

Pentru a demonstra încă o dată atuurile lui 911 GT2 RS, Porsche a pregătit o ieșire pe circuitul Road Atlanta din SUA. Modelul sport dezvoltat de constructorului german a fost pilotat atât de David Donohue, cât și de Randy Pobst, ultimul dintre aceștia reușind să stabilească un nou record pentru mașinile de serie.

Randy Pobst a parcurs cei 4.088 de metri ai circuitul în doar un minut și 24.88 de secunde. Porsche 911 GT2 RS a fost echipat cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 R, iar monitorizarea și cronometrarea au fost făcute cu echipamente Racelogic.

În cadrul aceleiași sesiuni, Porsche "a trimis" pe circuit și un 911 GT3 RS.

Modelul echipat cu motorul de 4.0 litri de 520 CP a avut nevoie de un minut și 26.24 de secunde pentru a parcurge un tur pe circuitul Road Atlanta. Și în cazul lui 911 GT3 RS, nemții au mizat pe anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2 R și pe echipamentele Racelogic.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru