Porsche 911 Turbo facelift este mai rapid pe Nurburgring decat predecesorul sau

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 15.10.2009
Facelift-ul lui Porsche 911 Turbo a reusit sa stabileasca un timp pe Nurbugring cu 10 secunde mai bun decat predecesorul sau. Modelul dezvolta 20 CP in plus si este mai usor cu 25 kg.

Germanii de la Porsche au reusit sa imbunatateasca dramatic performantele lui 911 Turbo facelift. Desi modificarile estetice sunt minore, performantele sportivei germane au fost imbunatatite simtitor in decursul unui program de cercetare care a tinut doi ani. Modelul a parcurs un tur al circuitului Nurburgring in doar 7 minute si 39 de secunde, cu 10 secunde mai rapid decat predecesorul sau. Imbunatatirea este cu atat mai spectaculoasa daca luam in vedere faptul ca vorbim de un facelift si nu de un model nou.

Pentru facelift-ul lui 911 Turbo, Porsche a renuntat la motorul de 3.6 litri in favoarea unei unitati de 3.8 litri. Acest propulsor beneficiaza de tehnologia injectiei directe si utilizeaza doua turbine cu geometrie variabila. Puterea oferita de 911 Turbo a crescut cu 20 CP, in timp ce masa modelului a fost redusa cu 25 de kilograme, realizare datorata faptului ca Porsche a echipat acest model cu o transmisie PDK cu dublu ambreiaj. Astfel, raportul putere/greutate al lui Porsche 911 Turbo a crescut la 309 CP per tona.

Rivalul lui Porsche 911 Turbo, modelul Nissan GT-R, a primit si el un upgrade in decursul acestui an. Spre deosebire de modelul german, Nissan GT-R a primit 5CP in plus si o cutie de viteze cu un software revizuit, dar si o suspensie modificata si un sistem launch-control imbunatatit.

La fel ca in cazul lui Porsche 911 Turbo facelift, Nissan GT-R si-a imbunatatit timpul de la Nurburgring, dar acesta a reusit sa “taie” doar 2 secunde din timpul final.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • sigur
    a reusit sa taie 2 secunde dar 2 sec pretiose ca tot e mai rapid decat porsche.:|
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru