Porsche a epuizat producția lui 918 Spyder

de Sebastian Toma
Vineri, 19.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche 918 Spyder, supercarul hibrid al mărcii germane, a ieșit din producție. Compania a fabricat cele 918 unități în 21 de luni.

Esential 2010 este anul în care Porsche a prezentat conceptul care l-a prefigurat pe 918 Spyder.
Porsche a finalizat asamblarea lui 918 Spyder, cel mai scump și mai rapid model oferit până acum de marca din Stuttgart. Constructorul german a a fabricat doar 918 exemplare ale supercarului său, ceea ce le va asigura clienților un nivel ridicat de exclusivitate și creșterea valorii în timp a mașinilor achiziționate. Varianta de producție a lui Porsche 918 Spyder a fost aprobată de conducerea companeii în 2013, la trei ani de la prezentarea conceptului care l-a prefigurat. Reprezentanții Porsche nu au specificat destinația ultimului exemplar 918 Spyder.

Porsche 918 Spyder este cea mai rapidă maşină de serie pe Nurburgring

918 Spyder este în continuare deținătorul recordului la Nurburgring pentru cel mai rapid tur în clasa mașinilor de serie cu omologare globală. Supercarul hibrid de la Porsche are o putere totală de 887 CP și a parcurs cei 20.6 kilometri ai "Iadului Verde" în 6:57. Pilotul Marc Lieb este cel care a reușit să obțină cel mai bun timp pe circuitul german, după ce Timo Kluck și Walter Rohrl au avut și ei tentativele lor, care au depășit vechiul record.

Viteza medie pe Nurburgring în cadrul turului record al lui Marc Lieb a fost de 179.5 km/h.

OFICIAL: Noul 918 Spyder este cel mai scump Porsche din istorie: 645.000 de euro

Urmareste Automarket
Porsche 918 Spyder poate să acceleze de la 0 la 100 km/h în doar 2.8 secunde. Accelerarea de la 0 la 200 km/h este realizată în 7.7 secunde, pe când accelerarea de la 0 la 300 km/h este făcută în 22 secunde. Viteza maximă a hibridului german este de 345 km/h în modul hibrid, respectiv de 150 km/h în modul 100% electric.

Via Porsche

Comentarii (10)

  • someone
    ceee?!?!?! acum cand am reusit si eu sa strang aproape 5 % din suma necesara achizitiei? pffff :)))))
    13 3
  • @ someone
    Continua sa pui bani deoparte , in 2019 potrivit presei germane va aparea urmasul lui 918 Spyder . Pana atunci va debuta modelul ce zilele trecute a fost anticipat de un teaser, la Frankfurt fiind asteptat sa debuteze concepul acestui model sportiv urmand ca varianta de serie sa fie prezentata in 2016 la Paris . Potrivit presei germane acest model sportiv va avea motorul amplasat central, acesta va fi un 8 cilindri boxer ( va fi inrudit cu noul 4 cilindri boxer ce va debuta pe Cayman / Boxster ) iar ca pret / performante va fi pozitionat peste 911 .
    2 1
  • Secănd-Hend
    1 4
  • SH va fi și mai scump.
    7 4
  • @Moldovean
    Asa e. Sunt oameni bolnavi dupa un anume model de masina si sunt capabili sa dea oricat numai sa il aiba. De aceea creste pretul la masinile editie limitata. Altfel daca erau oameni intregi la cap pretul ar fi scazut ca la orice masina second de rand.
    3 1
  • nici prafu' ridicat de masina asta nu mi-l permit si altii vorbesc de 5%. Bai, da' cum faceti porcoii astia de bani, fratilor?
    7 3
  • @Vianu inscrie-te intr-un partid.
    12 2
  • @mowgli
    Exact ! Poti ajunge departe asa.
    3 1
  • someone
    @ vianu: strangeam banii de un apartament, si mi-am zis ca poate incerc la un 918...dar daca au oprit productia, raman la apartamentu meu cu suma asta
    2 2
  • @Vianu
    sa-ntelegem ca dupa ce achiti ratele/asigurarile/etc. la masina aia cu pret de lista ... pe la 18000 (de euro?) nu-ti mai ramane mai nimic, nici macar praful de pe toba?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru