Feedback

Porsche a oprit producția modelelor cu propulsie diesel: “Clienții vor acum motoare pe benzină sau hibride”

Publicat Miercuri, 21.02.2018
de Petre Barac
Comenteaza 10
Porsche a oprit producția modelelor cu propulsie diesel: “Clienții vor acum motoare pe benzină sau hibride” - Poza 1
Porsche a anunțat încetarea producției pentru modelele sale cu motoare diesel, pe fondul scăderii vânzărilor și a tranziției clienților către propulsoarele pe benzină sau hibride.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelele Macan și Panamera de la Porsche nu vor mai fi oferite în varianta cu motoare diesel, deoarece constructorul german susține că aceste propulsoare nu mai prezintă relevanță în volumul vânzărilor.

Astfel, Porsche a anunțat oficial că va opri producția modelelor sale cu motoare diesel, întrucât clienții aleg tot mai mult propulsoarele pe benzină sau cele hibride.

Mișcarea nemților a venit după ce ultima generație a lui Cayenne, a treia la număr, a fost lansată doar cu versiuni pe benzină.

În cazul modelului Panamera, doar 15% din totalul vânzărilor din 2017 au fost înregistrate de motoarele diesel, spre deosebire de benzină (35%) și propulsia hibridă (50%).

Potrivit publicației Autocar, care citează o sursă din companie, Porsche nu a renunțat definitiv la ideea de a oferi modele diesel în viitor, dar, în acest moment, “dieselul nu este așa de important” pentru ei.

Via Autocar


Comentarii (10)

  • Oare nu cumva "Diesegalte" cumulat cu noile norme (WLTP) sunt motivele?
    16 2
  • Pai da...
    Si uite asa, revenim in era cand porsche=benzina
    17 1
  • Zi de doliu international.
    2 1
  • cum o fi sa mergi cu porschele si sa nu ai voie sa parchezi in buricul orasului ca mergi cu fumigena de tractor dupa tine?

    snobi uamenii astia rau!

    mai rau de atat, benzina-hibrid.... si cu gpl pe el! mizerie!
    4 4
  • mircea badea
    sa renunte si la suv. sunt inutile!
    7 3
  • bodopopa
    ce pacat, nu o sa mai vedem tarani cu Porsche diesel. Mai raman acum doar cei care pun gpl
    8 0
  • Diesel
    Diesel= taran.
    9 6
  • @Diesel
    Banuiesc ca ai avut numai masini cu motor pe banzina pana acum.
    2 0
  • Diesel
    @Diesel
    Aaa nu ! Am avut doar diesel-uri. Dar am spus doar adevarul despre cei care au diesel...si din categoria aia fac si eu parte.
    5 0
  • Adrian C
    Cea mai buna decizie din domeniul auto pe care mi-a fost data sa o aud in ultima vreme. Chiar nu am inteles care era rostul unui diesel sub capota unui Porsche fie el si Cayenne sau Macan.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru