Porsche ar putea dezvălui conceptul unui sedan electric, rival cu Tesla Model S

de Bogdan Mirică
Miercuri, 22.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Salonul Auto de la Frankfurt ar putea fi martorul unei lansări importante pentru Porsche. Constructorul german plănuiește o berlină mai mică decât Panamera, cu propulsie electrică.

Pe măsură ce ne apropiem de Salonul Auto de la Frankfurt, apar tot mai multe informații despre modelul surpriză pe care Porsche îl pregătește pentru acest eveniment.

Speculațiile conduc spre un frate mai mic al lui Panamera, botezat de presa ultimilor ani cu numele Pajun, un mix între cuvintele ”Panamera” și ”Junior”.

Chiar dacă denumirea nu este confirmată, se știe deja că Porsche are în plan un model de segment E, care să se bată cu mașini populare din clasa premium: BMW Seria 5, Mercedes E-Klasse, Maserati Ghibli și Audi A6. Așteptat să ajungă pe piață înainte de anul 2020, modelul va fi anticipat mai întâi de un concept, adică fix surpriza pe care o așteptăm la Frankfurt.

Urmareste Automarket
Surse neoficiale indică un prototip cu filosofie de design complet nouă și un tren de rulare electric, împrumutat de la colegul de concern Audi.
Acesta ar urma să ofere o autonomie de 450 de kilometri și suficienți cai putere pentru un comportament sportiv.

Chiar dacă viitorul concept de la Frankfurt va fi unul electric, versiunea de serie este așteptată să beneficieze de motoare pe benzină și chiar un diesel. Derivatul cu zero emisii ar urma să fie introdus ceva mai târziu, cu suficiente calități pentru a putea deveni rivalul popularului Tesla Model S.

via gtspirit

Comentarii (4)

  • Scorpionul_negru
    Sper ca va avea si versiuni nomrale pe benzina si motorina.
    4 9
  • @scorpionul.negru
    eu nu sper asa ceva....eu sper sa fie numai electrica....de ce?....daca vreau o supermasina pe fosili am de unde alege, e plina piata, in schimb aparitia a cat mai multe masini de genul asta si renuntarea la alternativa "clasicelor" va schimba intr-un timp mai scurt directia in care se indreapta lumea auto.
    10 2
  • Un rahat masinile electrice. Daca nu va avea versiune pe benzina masina asta, atunci va fi o mizerie ordinara.
    2 10
  • o jucarie interesanta...sa vedem pretul, probabil ceva mai maricel decat Tesla dar largirea ofertei asa cum spunea cel mai matur dintre antevorbitori e un lucru mai mult decat normal. Cei care voiau sa de dea pe electric dar li se parea ca Tesla nu e de nasul lor acum au si badge-ul potrivit.

    cat despre @Sam93...itit dai seama colegu' ca scuipi in vant ori de cate ori ai ocazia? Eu mi te inchipui un tip asa, mai.....pistruiat. Nu ti-a zis nimeni ca atitudinea de gica contra e rezonabila atat timp cat aduci si argumente?

    Deci ce argument ai cand spui ca masina va fi o prostie? In ce sens va fi o mizerie ordinara?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru