Porsche ar putea dezvolta o versiune coupé a lui Cayenne

de Sebastian Toma
Luni, 05.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche ar putea să-şi extindă portofoliul cu o versiune coupé cu cinci uşi a lui Cayenne, spun englezii de la Autocar. Modelul respectiv ar putea fi lansat în 2018, spun sursele citate.

Porsche Cayenne ar putea primi o versiune coupé cu cinci uşi în 2018, spun britanicii de la Autocar. Respectiva versiune va fi promovată drept o propunere mai sportivă în gama Cayenne şi este deja într-un stadiu avansat, spun surse din cadrul mărcii Porsche, citate de publicaţia din Regatul Unit. Viitorul Cayenne coupé va fi bazat pe platforma MLB a concernului Volkswagen, pe care o va împărţi cu alte şase SUV-uri ale conglomeratului din Wolfsburg. Până atunci, este aşteptată lansarea celei de-a treia generaţii a lui Cayenne, programată pentru anul 2017. Versiunea coupe a lui Cayenne nu a primit încă aprobarea pentru producţie în cadrul consiliului de conducere a mărcii germane, spune sursa citată de publicaţia englezească.

Porsche Macan: premieră mondială pentru "Baby Cayenne"

În cazul în care Cayenne coupé va primi aprobarea pentru producţie, fabrica Porsche din Leipzig va necesita investiţii pentru creşterea producţiei. Necesitatea respectivelor investiţii apare pe fondul vânzărilor bune ale lui Cayenne, model care ocupă o bună parte din capacitatea de producţie a uzinei respective. Versiunea coupé a SUV-ului german ar aduce, la rândul său, volume impresionante, din moment ce este pregătită să lupte într-un segment aflat în creştere, fiind abordat de Mercedes-Benz, Range Rover şi BMW.

A doua generaţie Porsche Cayenne a fost produsă în 100.000 de exemplare

În ciuda criticilor din partea puriştilor Porsche, modelul Cayenne a înregistrat vânzări record pentru marca din Stuttgart.

Urmareste Automarket
Extinderea gamei de SUV-uri este o problemă aflată în discuţie în consiliul de conducere al mărcii Porsche, deoarece nemţii se tem că exclusivitatea mărcii ar putea fi în pericol dacă vor fi lansate mai multe modele din această categorie. La momentul debutului, primul SUV al mărcii Porsche, Cayenne, a fost criticat de puriştii mărcii pentru existenţă, dar acesta a devenit rapid cel mai bine vândut model din gamă. Acum, Cayenne are un frate mai mic, numit Macan, şi ar putea să primească şi o versiune coupé cu cinci uşi, al cărui nume nu a fost stabilit încă.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Ar fi frumos pt. ca ar aduce mai mult cu silueta de 911. Sigur o sa bata X6 si MLC !
    7 2
  • HECTOR
    dar sa-i puna doar doua usi ,lateral si-un eleron mare pe spate niste jante de 50 in talon...si multe leduri.
    1 2
  • un oarecare
    poate o sa arate mai bine ca asta in 4 usi e urat rau din spate
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru