Porsche așteaptă un nou record de vânzări în 2018: “Nu avem nevoie de listarea la bursă ca să creștem”

de Paul Cosma
Vineri, 19.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche nu are nevoie de o listare la bursă pentru a-și finanța creșterea, potrivit CEO-ului Oliver Blume, care se arată încrezător că producătorul german va înregistra un nou record de vânzări în 2018.

2017 a fost încă un an de succes pentru vânzările Porsche, după recordurile înregistrate în anii precedenți.

În total, un număr de 246.375 de modele Porsche au ajuns anul trecut la clienții lor, în creștere ușoară față de 2016 (225.121) și semnificativ mai multe decât în 2015 (187.208).

În primele 9 luni din acest an, Porsche a vândut 196.562 de mașini către clienți, cu o creștere de 9% în Europa și 4% în China, iar oficialii companiei sunt încrezători că 2018 va reprezenta un nou record.

“După aceste rezultate bune, ne așteptăm să atingem încă un record la final de an,” a declarat Oliver Blume, CEO-ul Porsche. El a reiterat faptul că Porsche nu are planuri privind o listare la bursă care să finanțeze creșterea companiei.

Blume a amintit colaborarea strânsă cu Audi în vederea dezvoltării viitoarelor mașini electrice, fapt ce reduce costurile cu 30% pentru Porsche.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru