Porsche Cayman, primele imagini neoficiale ale noii generaţii

de Sebastian Toma
Vineri, 16.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generaţie a lui Porsche Cayman a fost deconspirată înainte de prezentarea oficială. Modelul va debuta la Salonul Auto de la Los Angeles.

Porsche Cayman va primi în curând o nouă generaţie, bazată pe noul Boxster. Modelul a fost deconspirat de un fan al mărcii, care a reuşit să fotografieze un exemplar parcat într-un depozit. Fratele mai mic şi mai accesibil al lui 911 va fi prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles. Modelul este frate de platformă cu noul Boxster şi îi împarte motorizările şi interiorul. Design-ul noului Cayman este mai matur, acesta nemaiavând aspectul unui Boxster cu hardtop.

În prezent, gama Boxster oferă două motorizări, ambele alimentate cu benzină, de 2.7 şi 3.4 litri. Unitatea entry-level oferă 265 CP şi 280 Nm, pe când versiunea S dezvoltă 315 CP şi 360 Nm. Aceasta din urmă are nevoie de 5.1 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h şi poate să accelereze până la o viteză maximă de 279 km/h. Tot la Salonul Auto de la Los Angeles, dar la ediţia din 2010, Porsche lansa modelul Cayman R, o versiune de 330 CP a celei de-a doua generaţii a lui Cayman, capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.4 secunde, viteza maximă a acesteia fiind de 282 km/h.

Urmareste Automarket
Pe lângă design-ul mai matur, noul Boxster va fi construit în fabrica Magna Steyr, din Austria.
Generaţia precedentă era construită în uzina Valmet din Finalnda, dar cei de la VAG şi-au închis contractul cu finlandezii.
Ulterior, Porsche va muta din nou producţia lui Cayman, la uzina din Osnabruck, Germania, punctul de lucru al celebrului carosier Karmann, achiziţionat de concernul german. În prezent, fosta uzină Karmann produce modelul Volkswagen Golf Cabriolet.

Via Carscoop

Comentarii (2)

  • Wow! E la fel... de frumoasa.
    16 1
  • Toate-s la fel,toate-s la fel..........penibil.
    5 27

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru