Porsche confirmă extinderea gamei cu un al şaptelea model

de Bogdan Mirică
Vineri, 13.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche îşi doreşte un nou model în gamă. Şeful constructorului german a confirmat intenţia de a lansa al şaptelea produs Porsche într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Chiar dacă şi anul 2014 a fost unul record, iar profitul continuă să se adune în vistieria din Stuttgart, Porsche este în continuă expansiune a gamei. După ce Panamera, Cayenne şi Macan s-au dovedit nişte pariuri câştigate, menite să ţină în viaţa proiectele sportive cu adevărat spectaculoase, cum este 918 Spyder, Porsche pregăteşte un nou model.

Este vorba despre o maşină misterioasă, creată de la zero şi gata să se alăture celor şase modele existente deja în gamă. Speculaţiile vorbesc despre al şaptelea membru al familiei ca despre un supercar menit să umple golul dintre 911 şi 918 Syder. Gurile mai pragmatice susţin că ar fi vorba de încă un model de volum: un frate mai mic al lui Panamera sau chiar o variantă Shooting Break al acestuia.

Cârcotaşii se tem însă de un prim model Porsche 100% electric, bazat pe experienţa colegilor de la Audi, care au dezvăluit deja un R8 electric în versiune de serie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Audi R8 e-tron: 3.9 secunde pentru 0-100 km/h

Într-un viitor nu foarte îndepărtat vom prezenta şi cel de-al şaptelea model al nostru.

Mathias Mueller
CEO Porsche
Tehnologia există şi ar putea fi folosită şi la Stuttgart, pe un model complet nou, un sedan electric atât de performant încât să pună în pericol actualul Tesla Model S, best-seller-ul şi pionierul segmentului.

Cu ocazia conferinţei anuale de vânzări, desfăşurată la Stuttgart, Mathias Mueller, preşedintele executiv Porsche, a confirmat intenţia de a lansa un nou model: ”Într-un viitor nu foarte îndepărtat vom prezenta şi cel de-al şaptelea model al nostru. Există deja planuri promiţătoare, dar consiliul de conducere trebuie să ia o decizie.”

Tot în cadrul conferinţei, Mueller a declarat că Porsche va continua să se axeze pe manevrabilitatea şi performanţele produselor sale. Germanii nu vor încerca să impresioneze clienţii cu cele mai noi gadget-uri auto sau cu rularea autonomă. ”Clienţii Porsche nu vor un smartphone pe patru roţi sau cel mai mare ecran tactil în planşa de bord”, a declarat Mueller.

via carscoops

Comentarii (1)

  • Scorpionul.negru
    Mi-as dori de la ei un hatchback cross. Ar fi ideala. Dar sigur o sa scoata o masina de clasa mare sa concureze cu A6 seria 5 si E class.
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru