Porsche confirmă lansarea lui Cajun

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 30.11.2010
Oficialii Porsche au confirmat debutul lui Cajun pentru 2014. Modelul foloseşte platforma lui Audi Q5 şi va fi rivalul noului Range Rover Evoque.

Comisia de conducere a Porsche AG a decis lansarea modelului Cajun. Debutul este programat pentru 2014, iar nemţii pregătesc două versiuni de caroserie ale acestui model. Prima versiune de caroserie va fi cea cu cinci uşi, urmată apoi de un model cu trei uşi. Numele Cajun nu a fost încă stabilit ca fiind definitiv, dar denumirea nu este atât de relevantă în acest moment. Viitorul model Porsche va fi atât sportiv, cât şi eficient şi va atrage o nişă nouă de clienţi, fiind echivalentul SUV al lui Boxster în gama constructorului german.

Printre elementele definitorii ale lui Cajun se află masa redusă, manevrabilitatea ridicată şi agilitatea. Potrivit unor surse, Cajun este cheia expansiunii Porsche, deoarece are un preţ atractiv şi va lupta pe un segment în creştere. Fiind un model premium şi un purtător al numelui Porsche, Cajun va avea un preţ mai ridicat decât al lui Audi Q5, BMW X3 sau Mercedes-Benz GLK, dar va face marca Porsche mai accesibilă pentru cei care îşi doreau un asemenea model.

Există deja un competitor pentru Cajun, pe numele său Range Rover Evoque.

Porsche vrea să îşi dubleze vânzările anuale până în 2020. Scopul mărcii este de a atinge 150.000 de unităţi pe an, pentru a putea îndeplini ţinta aleasă de concernul Volkswagen în vederea obţinerii titlului de producătorul auto numărul unu în lume. Fie că vorbim de Skoda, Audi, Seat, Porsche sau Volkswagen, fiecare ramură a concernului VAG trage pentru a obţine distincţia respectivă în 2020.

Via | Motorward

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru