Porsche deschide discuția despre viitorul "zburător" al mașinilor: "În loc să conduci 30 de minute, ai zbura 3 minute și jumătate"

de Mircea Meşter
Luni, 05.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși diferite companii au prezentat în ultimii ani concepte de "mașini zburătoare", producătorii auto nu au intrat în hora discuțiilor de acest tip. Directorul de Vânzări Porsche atacă însă subiectul într-un interviu acordat unei publicații germane.

Numărul de mașini vândute la nivel mondial și orașele din ce în ce mai aglomerate le oferă constructorilor auto puține alternative de dezvoltare în ceea ce privește traficul clasic. Iar următorul pas logic pentru producători este cel prin care aceștia se vor orienta spre mașini care la nevoie pot lua calea aerului. Este opinia lui Detlev von Platen, directorul biroului de Vânzări a celor de la Porsche, care susține că este absolut normal ca soluțiile de acest tip să facă parte din planurile de viitor ale mărcilor auto.

"Mi se pare că această soluție ar avea sens. Dacă trebuie să conduc mașina de la fabrica Porsche din Zuffenhausen la aeroportul din Stuttgart, am nevoie de cel puțin o jumătate de oră. Asta dacă sunt norocos. Dacă aș putea să zbor, aș face trei minute și jumătate", spune von Platen într-un interviu acordat publicației Automobilwoche.

 

Conform jurnaliștilor germani, Porsche va prezenta în curând chiar și un prim studiu de design al unei drone auto.

"Subiectul unei a treia dimensiuni este intrigant pentru noi. Îmi pot imagina că am putea face asta în stilul Porsche", a declarat oficialul mărcii germane.

Lucrurile devin și mai interesante când vine vorba de modul în care va putea fi pilotat un astfel de vehicul zburător: chiar dacă piloții vor avea un oarecare grad de control asupra dronei, aceasta va funcționa în principiu complet autonom, ceea ce înseamnă că nu va fi nevoie de permis special pentru a putea să "conduci" o astfel de mașină.

Indiciu sau întâmplare?

Salonul Auto de la Geneva din 2017 a găzduit premiera mondială a unui concept interesant dezvoltat de Airbus cu ajutorul studioului de design Italdesign Giugiaro, acesta din subsidiară a Grupului Volkswagen. Conceptul s-a numit Pop.Up (foto) și a fost gândit ca o soluție pentru a elimina timpul petrecut de mașinile tradiționale în trafic. 

Comentarii (3)

  • scamel
    provocarea mare va fi pentru politie. cum sa-l tragi pe dreapta pe ala care a ocolit intercontinentalul prin sens interzis. altfel spus cele o mie de turisme care asteapta la ora opt pentru a trece prin piata universitatii se vor intalni la inaltime intr-un spatiu mai greu de definit.poate daca toate aerovehiculele vor fi autonome si controlate centralizat.
    1 1
  • daca toate autotorismele ar zbura ar fi la fel de aglomerat in aer ca si pe sosele.
    1 1
  • marian
    nu cred ca ar fi la fel de aglomerat, in loc sa ai mai multe benzi pe sens o sa ai mai multe "etaje", autobuzele vor circula singure la sol, taxiurile la nivelul 1 si cu cat urcam mai sus cu atat vom avea "piste" mai de viteza ...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru