Porsche dezvoltă un model cu propulsie electrică pentru a concura cu Tesla Model S

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 25.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform unor surse interne citate de către jurnaliștii britanici de la Autocar, Porsche lucrează la un automobil cu motor electric bazat pe viitorul model Pajun.

Porsche vrea să intre în zona automobilelor premium cu motor electric pentru a concura cu americanii de la Tesla. Tesla Model S se bucură de un succes imens atât în America cât și în Europa, așa că germanii de la Porsche studiază posibilitatea de a lansa un model similar. Conform publicației britanice Autocar, Porsche are în dezvoltare un model full EV dezvoltat pe platforma viitorului model Pajun. Acesta este în stadiu de cercetare la centrul R&D din Weissach, Germania. Viitorul model va avea o caroserie cu cinci portiere și va face parte din familia noului model ce va integrat în gamă sub modelul Panamera.

Gama viitorul model va avea variante cu motorizări clasice ce vor concura cu modele premium ca BMW Seria 5 sau Mercedes-Benz E-Klasse, dar Porsche vrea să ofere și o variantă cu motor electric gândită să fure din clienții modelului Tesla Model S. Detalii despre viitorul model Porsche electric nu există, singurul lucru dedus fiind că acesta va folosi a doua generație a platformei MSB, platformă folosită în acest moment de modelul Panamera.

Urmareste Automarket
Cel mai probabil, viitorul model electric va folosi o caroserie ușoară din oțel și aluminiu și va avea un ampatament mai mic decât al actualei Panamera. Porsche vrea ca viitorul model să aibă o greutate totală mai mică față de cea a limuzinei Tesla Model S.
Model S cântărește 2.190 kilograme.
Pentru propulsie, Porsche va folosi un motor electric sincron de ultimă generație și putem să ne așteptăm la o putere similară cu cea a modelului american: undeva în jur de 420 CP. Energia electrică va fi stocată într-un set de acumulatori ce vor fi dezvoltați, cel mai probabil, în asociere cu Audi. Autonomia ar trebui să depășească 400 km.

Viitorul model Porsche cu motor electric face parte din strategia grupului Volkswagen de a concura marca Tesla. Pe lângă modelul Porsche, Audi pregătește un SUV electic bazat pe viitorul model Q8 ce va concura direct cu Tesla Model X.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • Nu pot decat sa ma bucur cand citesc asemenea stiri.
    Cu cat mai multi cu atat mai bine pentru consumatori, pana la urma va creste si autonomia si infrastructura necesara alimentarii.
    Pe urma vor aparea altii care vor sa el faca concurenta lui Porsche si Audi si tot asa pana vor aparea low cost electrice cu range de cel putin 500 km.
    14 1
  • @agoox
    daca esti fan si client fidel porsche...te inteleg
    1 2
  • "Detalii despre viitorul model Porsche electric nu există, singurul lucru dedus fiind......"

    intradevar cu cat e mai mare concurenta cu atat mai bine: oferta mai larga, preturi in scadere, reeducarea clientilor.

    Dar mai e mult pana departe....
    9 1
  • AndreiRN
    Pai nu prea e mult de creat deoarece Tesla a pus la dispozitie toate brevetele si inovatiile lor pt oricine vrea sa la foloseasca.
    Alta caroserie si emblema Porsche si gata treaba.
    Mai mult ca sigur ca or sa foloseasca sistemele de incarcare Tesla.
    3 0
  • johnny_Zwee
    cu modelul asta o da spre brek-uiala si nu prea mi-ar place. Unde e porsche-anul de alta data?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru