Porsche inventează un airbag nou pentru modelele sale decapotabile: se montează pe stâlpul față și ține locul airbagului cortină

de Bogdan Mirică
Joi, 04.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a înregistrat patentul unui airbag menit să salveze viața celor care aleg o mașină decapotabilă în defavoarea unui coupe. Airbagul ar urma să fie montat pe stâlpii față.

Pentru că o mare parte din mașinile pe care le produce sunt decapotabile, iar publicul său iubește acest tip de caroserie, Porsche s-a gândit să facă din modelele sale cabrio niște derivate mult mai sigure.

Constructorul german a înregistrat la oficiul pentru patente din SUA un airbag inovativ, care ar urma să fie instalat pe primul rând de montanți al modelelor decapotabile. Această soluție ar trebui să suplinească lipsa unui airbag de tip cortină, dificil de instalat pe un model cu acoperiș retractabil.

Porsche a ajuns la concluzia că în cazul unui impact frontal defazat, modelele sale decapotabile sunt ceva mai vulnerabile decât cele cu acoperiș fix. Tocmai de aceea a inventat acest nou tip de airbag, care se întinde pe toată lungimea montantului față. El își dovedește eficiența în cazul acelui impact în care șoferul sau pasagerul sunt împinși în față și în lateral.

Dacă implementarea sa pe modelele cabrio merge bine, constructorul german intenționează să le introducă pe majoritatea mașinilor din gama sa. 

Comentarii (2)

  • Volvo C70 are din 2006 asa ceva.
    3 6
  • @ztele
    are airbag gen perdea in usa nu in stalp, mai documenteaza-te....
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru