Porsche Macan - imagini cu versiunea finală a crossover-ului

de Bogdan Mirică
Joi, 17.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a publicat astăzi, pe contul său oficial de Facebook, o serie de imagini oficiale ale noului Macan, fratele mai mic al actualului Cayenne, aşteptat să debuteze în noiembrie.

Urmareste Automarket
Porsche va folosi ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Los Angeles pentru a dezvălui noul Macan, fratele mai mic al SUV-ului Cayenne. După cele două teaser-uri publicate săptămâna trecută şi cele câteva schiţe, constructorul din Stuttgart a decis să facă lumină în cazul lui Macan.

Crossover-ul Porsche este dezvăluit într-o serie de fotografii publicate astăzi pe contul oficial de Facebook. Imaginile trădează designul general al mezinului 4x4, care ar urma să ajungă pe piaţă începând cu primăvara anului viitor.

Dezvoltat pe o platformă derivată din cea a lui Q5, modificată însă pentru ca produsul finit să se ridice la nivelul de dinamism cerut de istoria Porsche, noul Macan va prelua multe dintre elementele estetice care au transformat Cayenne în cel mai vândut model Porsche al ultimilor ani, astfel că abordarea estetică le va părea fanilor mărcii una foarte familară.

Primele imagini confirmă de altfel asemănările izbitoare din partea frontală.

Esential 395 de cai putere ar urma să dezvolte cea mai puternică versiune a modelului Porsche Macan.
500 de milioane de euro a investit Porsche la uzina din Leipzig pentru a produce noul Macan.
La nivelul motorizărilor, noul Porsche Macan se va baza pe două unităţi pe benzină şi pe un diesel. Vorbim în primul rând de un V6 supraalimentat de 3.0 litri care dezvoltă 335 de cai şi 450 Nm şi de V6 turbo de 3.6 litri ale cărui cifre sunt interesante: 395 CP şi 450 Nm.

Iubitorii dieselului se vor baza pe motorul care va deveni cel mai probabil best seller-ul absolut al gamei, un V6 de 3.0 litri care dezvoltă 254 de cai şi 580 Nm. Mai mult, există voci care anunţă apariţia ulterioară pe Macan a unor motoare cu patru cilindri, (2.0 turbo pe benzină şi 2.0 turbodiesel), acestea urmând să transforme SUV-ul compact al germanilor în primul model din ultimii 18 ani care beneficiază de un motor cu această arhitectură.

Normal, Porsche va pune la dispoziţia clienţilor cutia PDK cu şapte trepte pe care o ştim deja de pe fratele mai mare Cayenne.

Pentru dezvoltarea noului Macan, Porsche a investit 500 de milioane de euro la fabrica proprie din Leipzig, acolo unde începând cu această toamnă va exista o nouă linie de producţie.

La uzina din estul Germaniei se produc la această oră Panamera şi Cayenne, iar pentru adăugarea lui Macan în lista de modele fabricate va fi nevoie de 1500 de angajaţi adiţionali.

Comentarii (10)

  • Ce bine ar fi sa arate ca in poza 11 din spate....stopurile alea gen 911 sunt foarte frumoase. Parca vad ca ii pune lampi mari ca la Cayenne si il ',, Hyundanizeaza ''. Sper sa nu.....
    14 7
  • andrei
    si care e diferenta dintre Cayenne si asta??
    20 16
  • Hm... Poze cu interiorul?... desi am o banuiala ca deja stiu cum arata... :)
    10 9
  • au investit 500 de milioane?PE ce?
    Copy paste la scara redusa de la rudele mai mari cu piese si mana de lucru de la rudele mai sarace!
    Nici macar porsche nu mai e ce a fost odata...
    15 12
  • rnspeed
    Vw isi bate joc de ei ! Porsche sa nu mai scoata SUV-uri ca macane...
    14 9
  • hmm... @Scorpionul.negru
    stopurile de la poza 9 il Hyundainizeaza... sa speram ca va arata ca in desenul de la poza 11!
    pe de alta parte mi-aduc aminte ca declarau ca amana lansarea modelului pt a intelege mai bine si a se inspira din succesul lui Range Rover Evoque, inclusiv in materie de design... desi nu arata rau nu mi se pare a fi vreo legatura...
    7 6
  • someone
    eu inca nu sant lamurit: ambele motoare pe benzina sant supraalimentate, dar desi au capacitati diferite ( 3000 respectiv 3600 cmc ) au acelasi cuplu de 450 nm . hmmmmm
    3 1
  • Imi place cum arata Cayenne, dar asta totusi pare o matroshka
    14 8
  • Vasilica
    Ia uite ce au descoperit cei mai destepti oameni din lume, recte rromanii , arata ca un PORSCHE. Pacat ca nu descoperim si ca suntem furati zilnic.
    7 7
  • Sa vedem prețul. Probabil va fi 40.000 EURO +.
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru