Porsche Macan va avea un design inspirat din cel al lui Evoque

de Sebastian Toma
Luni, 10.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a decis să modifice design-ul lui Macan după apariţia pe piaţă a lui Range Rover Evoque, anunţă Automotive News. În ciuda inspiraţiei venite de la modelul britanic, Macan nu va fi o copie de Evoque, spun reprezentanţii mărcii.

Esential 75.000 de unităţi pe an reprezintă o previziune de vânzări estimativă pentru Porsche Macan, neconfirmată de reprezentanţii mărcii germane.
Porsche Macan, SUV-ul mic plănuit să se încadreze sub Cayman, va avea un design mai îndrăzneţ, inspirat din cel al lui Range Rover Evoque, anunţă Automotive News. Aparent, cei de la Porsche au fost intrigaţi de apariţia modelului englezesc şi au decis în 2011 să modifice aspectul lui Macan, preluând câteva elemente estetice de la Evoque. Reprezentanţii Porsche nu au dezvăluit elementele care i-au inspirat la Evoque, dar insistă că noul Macan nu va fi o copie a lui Evoque, promiţând un model care să respecte tradiţia Porsche în materie de manevrabilitate şi comportament dinamic. Macan va fi cel de-al cincilea model din gama Porsche şi este bazat pe platforma lui Audi Q5.

"Fiind persoana responsabilă de aspectul noilor modele, nu îmi este frică să fac schimbări.

Când am văzut noul Evoque, m-am gândit că este interesant şi că îmi place. Macan va fi un Porsche adevărat – urmând să fie cel mai sportiv model din segmentul respectiv", a declarat Michael Mauer, şeful de departamentului de design de la Porsche.

Porsche Macan va fi construit la uzina din Leipzig, Germania. Nemţii vor investi peste 500 de milioane de euro în această uzină în vederea pregătirii noului SUV, aşteptat să fie vândut în aproximativ 75.000 de unităţi pe an. Potrivit lui Wolfgang Hatz, Şeful departamentului Cercetare şi Dezvoltare de la Porsche, Macan va avea şi motoare cu patru cilindri în linie. Acestea vor fi preluate din gama Audi Q5 şi modificate de inginerii Porsche pentru a obţine un comportament corespunzător cerinţelor Porsche.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru