Porsche: "Noul Panamera va fi mai frumos decât actualul model, dar nu va fi pe placul tuturor"

de Sebastian Toma
Luni, 13.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Matthias Müller, CEO-ul Porsche, şi Michael Mauer, şeful departamentului de design al mărcii, au vorbit cu australienii de la Car Advice despre noul Panamera, model programat să fie lansat în 2016.

Matthias Müller, CEO-ul Porsche, le-a acordat australienilor de la Car Advice un interviu în cadrul căruia a vorbit despre viitorul Panamera, programat să debuteze în 2016. Muller a recunoscut că actuala generaţie a modelului a avut ”câteva greşeli la capitolele design şi interior”, pe care noua generaţie a lui Panamera le va remedia. Interviul a inclus şi o discuţie cu Michael Mauer, şeful departamentului de design al mărcii Porsche, responsabil de prima generaţie Panamera şi de viitorul modelului. Înainte să discutăm despre design, ştim deja că viitorul Panamera va fi mai uşor, mai eficient şi mai puternic decât actuala generaţie. CEO-ul Porsche a anunţat o îmbunătăţire cu 10-15 la sută a economiei de carburant, datorită platformei MSB şi a motorizărilor perfecţionate.

Design-ul controversat al lui Panamera, realizat de Michael Mauer, a fost primul proiect al acestuia în calitate de şef de design al companiei din Stuttgart. Acesta a declarat că preferă să deseneze maşini care să mişte privitorii, indiferent de direcţie, decât să nu trezească nicio emoţie pentru clienţi.

În plus, explică Mauer, actualii clienţi ai modelului se declară încântaţi de design şi designerul şef al Porsche promite să realizeze o maşină care poate fi recunoscută uşor ca fiind ”următoarea generaţie a unui Panamera şi un Porsche veritabil”, completează acesta. Designerul şef al mărcii Porsche consideră că a creat o formă specială în segment, care nu a mai fost încercată de niciun alt producător, care va fi păstrată pentru următoarea generaţie a modelului deoarece reprezintă sufletul lui Panamera, eliminând zvonurile care sugerau o caroserie clasică în trei volume.

Profilul lui Porsche Panamera a primit forma din imagine în urma unui compromis dintre designeri şi departamentul de marketing, care dorea un anumit nivel de spaţiu pentru cap pentru ocupanţii locurilor din spate.

Urmareste Automarket
”De fiecare dată când lansăm o nouă generaţie a unui model, trebuie să fie uşor de recunoscut ca noua generaţie şi să se vadă clar că este succesorul unui alt model.”, explică designerul şef al mărcii Porsche.
O schimbare importantă promisă de Mauer este modificarea liniei plafonului, pe care o va face mai dinamică. În cazul primei generaţii Panamera, designerul şef Porsche a explicat motivaţia formei actuale pe fondul unui compromis între spaţiul pentru cap la nivelul banchetei din spate şi design. În cazul viitorului Panamera, designerii vor găsi o soluţie mai bună, promite Mauer.

Via CarAdvice

Comentarii (6)

  • Nu va fii greu sa fie mai frumos ca si actualul :)
    14 2
  • "....Porsche veritabil"

    nu stiu daca e trist sa aud asta (gandindu-ma la actuala linie de modele) sau sa fiu bucuros (gandidu-ma la viitoarea linie de modele)

    einstein sa traisca ca n-am fi stiut ce relative sunt unele lucruri
    7 3
  • Adrian
    Sunt convins ca va fi mai frumos dar si mai scump. Cu cat scot un model nou cu atat mai adauga cateva mii de euro la ele....o sa ajunga masinile sa costa jumatate de milion de euro in viitorul apropiat :))
    1 0
  • Panamera are un spate...zici ca-i sifonier ambulant...ma asteptam de la mai mult de la Porsche
    3 3
  • Intrebare pt Porsche
    CAND a fost VREODATA Panamera pe placul tuturor ?! Niciodata !
    2 0
  • AndreiRN
    Asta nu mai este de mult Porshe.
    E un Audi/VW cu o caroserie mai caraghioasa.
    Trist.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru