Porsche oferă o versiune de 211 CP a lui Boxster şi Cayman, echipată cu un motor boxer de 2.7 litri

de Sebastian Toma
Marti, 16.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Importatorul Porsche în Belgia oferă o versiune nouă de motorizare în gamele Cayman şi Boxster. Aceasta are 211 CP şi foloseşte un motor boxer cu şase cilindri şi 2.7 litri.

Porsche Boxster şi Cayman sunt oferite într-o versiune de 211 CP pe pieţele din Belgia şi Norvegia. Noua versiune de motorizare a fost publicată în configuratoarele online ale importatorilor Porsche din cele două ţări şi nu este o unitate cu patru cilindri, ci tot un motor boxer cu şase cilindri, care are o cilindree de 2.706 centimetri cubi. În cazul lui Boxster, motorizarea asigură un cuplu de 280 Nm între 4.500 şi 5.300 rpm, iar puterea maximă este livrată între 5.300 şi 7.400 rpm. Pentru Cayman, motorizarea de 211 CP livrează puterea maximă la 7.400 rpm şi asigură un cuplu maxim de 290 Nm între 4.500 şi 6.500 rpm. Cele două modele sunt oferite atât cu o transmisie manuală cu şase trepte, cât şi cu o transmisie PDK cu şapte trepte în compania noii versiuni de motorizare.

Porsche confirmă motoarele boxer cu patru cilindri pentru viitoarele Boxster şi Cayman

Noua versiune de motorizare anunţă un consum mixt de 8.4 litri la sută pentru Boxster 211 cu transmisie manuală, respectiv de 7.9 litri la sută pentru versiunea PDK a lui Boxster 211. În cazul lui Cayman 211, consumul mixt este de 8.2 litri la sută pentru versiunile cu transmisie manuală şi de 7.7 litri la sută pentru versiunile cu transmisie PDK.

Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată de Boxster 211 în 6.4 secunde pentru transmisia manuală, respectiv în 6.3 secunde cu transmisia PDK. Fratele său Cayman are nevoie de 6.3 secunde pentru aceeaşi manevră dacă are transmisie manuală, respectiv de 6.2 secunde dacă are PDK. Cele două noi versiuni de motorizare din gamele Cayman şi Boxster nu au fost încă anunţate pe alte pieţe pe care este prezentă marca Porsche, ceea ce înseamnă că ar pute să fie oferite doar în Norvegia şi Belgia.

Porsche ar putea oferi trei versiuni ale viitorului motor cu patru cilindri, care să asigure între 210 şi 360 CP

Pentru versiunea de 211 CP a lui Boxster şi Cayman, Porsche a preferat o versiune "temperată" a boxerului de 2.7 litri cu şase cilindri în locul unui motor mai mic.

Urmareste Automarket
Unitatea de 2.7 litri este derivată din motorizarea de bază a lui Cayman şi Boxster, care asigura 275 CP la 7.400 rpm şi 290 Nm între 4.500 şi 6.000 rpm.
Această versiune este disponibilă în continuare pe pieţele respective şi reprezintă entry-level-ul în cele două game pe celelalte pieţe pe care sunt vândute cele două modele de la Porsche. Lansarea unei versiuni de 211 CP în gamele celor mai mici modele din oferta Porsche a venit ca o surpriză din mai multe puncte de vedere, fiind aşteptată lansarea unei motorizări cu o cilindree mai mică şi cu mai puţini cilindri, dar acestea vor debuta abia pe următoarele generaţii ale celor două modele.

Via WCF

Comentarii (2)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Aici este vorba despre o tara in care se impoziteaza in functie de putere, iar cei 211cp, sunt 155kw, deci exact la pragul de 155kw, ce este peste este taxat foarte scump in Belgia. Puteti sa cautati si voi mai multe detalii.
    Totusi fata de versiunea de 2.7 si 245cp, acesta ofera aproape 20NM mai mult.
    15 0
  • @ Suleyman Cunoscatoru
    Corect . Si in Italia este la fel , multi producatori oferind in Italia versiuni cu puteri reduse fata de varianta standard tocmai pentru a se evita taxarea excesiva .
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru