Porsche pregateste concurent pentru X3

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 29.03.2007
Constructorul german intentioneaza sa dezvolte un crossover compact cu care sa atace piata lui X3.

Porsche se gandeste sa adauge un SUV compact gamei sale de modele pentru a putea concura cu invazia crossover-elor de lux. Alaturi de modelul Panamera, Porsche dezvolta un competitor pentru X3, imprumutand componente de la viitoarele modele Tiguan si Q5, pe care Volkswagen si Audi se pregatesc sa le lanseze in viitorul apropiat.

Potrivit ziarului german Autozeitung, noul model Porsche va utiliza aceeasi platforma cu a viitorului Audi Q5 si va imprumuta motorizarile V6 si V8 ale actualului Cayenne.

Wendelin Wiedeking, presedintele CEO Porsche, a afirmat cu ceva timp in urma ca a ramas impresionat de vanzarile inregistrate la BMW X3 si ca „doreste o bucatica din aceasta placinta”. Tot Wiedeking a declarat ca doreste sa exploateze la maxim unitatea de productie construita special pentru Panamera, deci este foarte probabil ca noul crossover sa fie asamblat in aceeasi locatie.

Porsche este pe punctul de a-si pierde caracterul exclusivist. Introducerea modelului Cayenne trebuia sa ajute dezvoltarea unor noi modele , dar profitul nu a fost folosit decat pentru dezvoltarea modelului Panamera.

Comentarii (5)

  • m-am plictisit...
    M-am plictisit de X3-ul meu, abia astept sa vad de ce sunt in stare astia de la Porsche, k cu prima generatie de Cayene m-am lamurit... ceva ceva dupa face lift...
    0 0
  • cosmin
    beleaaaa!!!!!!!!!
    marfa ,trebuia sa ii imfunde cineva si pe astia de la BMW cu masinile lor de kkt.ieri am vaz un X5 care scartaia din toate suruburile era modelul cu face lift 2005 cred.....
    0 0
  • Exclusivist!
    Nu am inteles afirmatia referitore la pierderea caracterului exclusivist!!! Caracterul exclusivist inseamna de obicei ca produsul/marca nu este disponibil(a) decat unui numar limitat de clienti
    0 0
  • Arlequino
    tot ce se poate e posibil
    Cosmineee.n-o fi fost bre vreun X5 de hala made in the people's republic of china ? Ca doar aia fac orice
    0 0
  • Arlequino
    plictisit?
    ...alooo Mine hai sa facem o chestie ..Tu esti plictisit de X3 ul Tau, eu is plictisit de Escortu' meu facem un schimb si mai dai si tu ceva diferenta cand ai lua salar"..Che dici?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru