Porsche pregateste o versiune decapotabila a lui Panamera

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 09.10.2009
Germanii de la Porsche au confirmat faptul ca vor introduce si o versiune cabrio a lui Panamera in urmatorii doi ani. Acest model va avea doar doua usi si ar putea utiliza un acoperis din material textil.

Porsche va construi o versiune decapotabila a lui Panamera, care va avea patru locuri si doua usi. Aceasta versiune a modelului german va elimina usile din spate pentru o rigiditate crescuta a sasiului si pentru o masa mai scazuta. Cel mai probabil, Porsche va utliza un acoperis retractabil din panza, pentru a mentine masa modelului la un nivel cat mai redus. Pentru moment, data de lansare a acestui model este necunoscuta, dar este asteptat sa apara in urmatorii ani.

Porsche va crea acest model pentru a diversifica gama Panamera in acelasi mod in care au creat 14 derivate ale lui 911. Sasiul lui Panamera ar putea fi utilizat ulterior si de catre alte modele din cadrul grupului VAG, dar acestea raman inca la stadiul de ipoteze. Astfel, urmatorul Bentley Continental GT ar putea utiliza sasiul lui Panamera, dar eliminarea tehnologiei Aluminum Space Frame (creata de Audi) din gama producatorului britanic ar duce la cresterea masei acestui model.

Versiunea cabrio a lui Panamera ar putea duce si la crearea unui succesor al lui 928 pe platforma acestui coupe cu patru usi.

Desi modelul 928 nu a fost disponibil in versiune cabrio, succesorul acestuia poate incalca fara probleme aceasta "regula". Potrivit celor de la AutomotiveNews, versiunea cabrio a lui Panamera va fi cu 11.000 de euro mai scumpa decat versiunea standard a acestui model.

Via | Leblogauto

Comentarii (2)

  • orice, numai nu acoperis de panza !!
    2 0
  • c20ler
    ?
    De ce nu de panza?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru