Porsche pregateste o versiune mai usoara a lui Cayman

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 11.12.2009
Porsche Cayman va primi o versiune mai usoara, care ar putea fi intitulata Club Sport. Modelul va trece prin acelasi proces de "slabire" la care a fost supus si Boxster Spyder.

Porsche va elimina anumite elemente de la bordul lui Cayman pentru a crea o versiune mai usoara a acestui model. De asemenea, anumite elemente vor fi inlocuite cu componente mai usoare pentru a pastra functionalitatea si a reduce pe cat posibil masa modelului. Porsche ar putea proceda la fel ca in cazul lui Boxster Spyder, care a ajuns sa aiba o masa de 1.275 de kilograme.

Programul de "slabire" la care a fost supus Porsche Boxster a eliminat 61 de kilograme. Pentru a obtine aceasta masa redusa, cei de la Porsche au eliminat radioul, care cantarea 3 kilograme, sistemul de aer conditionat – care avea 13 kilograme si compresorul acestuia supunea motorul la o sarcina suplimentara, scaunele au fost inlocuite cu elemente mai usoare, manevra care a "ras" 12 kilograme, jantele au fost incluite cu altele mai usoara, metoda care a eliminat 5 kilograme, iar rezervorul de carburant a fost si el inlocuit cu unul mai usor, procedura care a dat jos 7 kilograme.

In timp ce Boxster a eliminat inca 21 de kilograme prin faptul ca a inlocuit sistemul de decapotare electrica cu unul manual, Cayman nu are aceasta posibilitate din cauza faptului ca este un coupe.

Dupa cum stiti, un coupe are o masa mai scazuta decat un cabrio gratie faptului ca acesta nu are nevoie de toate ramforsarile suplimentare ale caroseriei deoarece sasiul acestuia si caroseria ofera suficienta rezistenta la torsiune si la celelalte forte care apar in cazul unui vehicul supus unor manevre violente.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru