Porsche: Profitul operaţional a crescut cu 25% în nouă luni

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 03.11.2011
Profitul operaţional al mărcii Porsche a crescut cu 25% în perioada ianuarie-septembrie a anului curent în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar Cayenne este principalul responsabil.

Porsche AG a anunţat un profit operaţional de 1.51 miliarde de euro pe perioada ianuarie-septembrie, cu 25% mai mult faţă de anul trecut. Lutz Meschke, şeful departamentului financiar de la Porsche AG; a declarat că rezultatul impresionant este datorat strategiei de calitate aplicată de marcă şi că vor aplica planul în continuare pentru întregul an fiscal 2011. Porsche a vândut 85.782 unităţi în priemle nouă luni ale anului, iar livrările au crescut cu 31%, atingând 90.972 unităţi. Cei de la Porsche se aşteaptă la o nouă premieră a mărcii: vânzarea a peste 100.000 de unităţi într-un an. Estimările de creştere sunt justificate şi de debutul lui 911, care va avea loc în scurtă vreme şi ar trebui să aducă un număr mare de comenzi.

Cayenne rămâne cel mai popular produs al mărcii Porsche, cu 43.924 de unităţi în nouă luni. În raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, vorbim de o creştere de 74%. Producţia a crescut cu 38%, ceea ce a dus la extinderea fabricii din Leipzig, care a asamblat 67.432 unităţi în această perioadă.

Vânzările Porsche AG au crescut cu 20% per total în perioada mai sus menţionată, atingând un total de 7.93 miliarde de euro. Până în 2018, cei de la Porsche vor să-şi dubleze vânzările şi să comercializeze peste 200.000 de unităţi pe an. Noile modele din gamă ar trebui să-i ajute pe nemţi să atingă acest obiectiv.

Potrivit unei surse din cadrul mărcii, Porsche vrea să comercializeze 140.000 de unităţi în 2012. Cererea pentru noul 911 şi noul Boxster ar trebui să acopere diferenţa faţă de anul curent, deşi cei de la Porsche se bazează pe o creştere impresionantă în condiţiile în care economia globală are un ritm redus, deşi creşterea înregistrată de acest constructor este consistentă pe toate pieţele pe care activează şi este valabilă pentru aproape toate modelele din gamă. Următorii paşi pe care îi vor parcurge cei de la Porsche implică adăugarea unui SUV compact în gamă şi prin creşterea pe pieţele emergente.

Via | JustAuto (înreg.)

Comentarii (6)

  • Cineva
    Mi se pare normal....la ce masini fabrica, nu ai cum sa ii rezisti ...
    Indiferent de model. Dar Cayenne este o masina completa si de aceea se vinde bine. Tine loc si de masina sport si de limuzina si este si destul de bun in teren accidentat. crossoverul Cajun sigur va fi mai reusit ca , Cayenne. O sa aiba un V6 de 3 litrii diesel de peste 310 cp, un consum si mai mic + ca va fi proaspat...si sigur si mai frumos. O sa dea lovitura Porsche cu acel model. Abea astept sa apara....
    15 1
  • e normal..
    la cate cayenne au vandut numai in romania...
    poate oi fi eu defect, dar cayenne asta, la noi in tara, reprezinta cocalaria mai bine decat o face un x6 de exemplu.
    3 19
  • Cineva
    @mog Ti-am dat manuta verde sa nu fiu nesimtit. Dar nu te inteleg.....
    poate ne raspunzi si noua ce inseamna ,,cocalaria'' ? Ce are Cayenne, X6 sau orice alta masina cu cocalaria omului ? Daca facem o statistica, cei mai multi cocalari sunt in Dacia si VW. Dar asta nu inseamna ca Dacia si VW sunt de cocalar. Ca sunt preferate din diferite motive asta e altceva. Dar nu cred ca are rost sa asociem o categorie de oameni care cumpara sau prefera anumite marci sau modele cu cocalaria cum zici tu.
    13 1
  • @Cineva..
    Pai sa`ti explic mon cher. Cocalarul cu bani (ca aia fara bani au logan si ce mai spui tu acolo) isi ia Cayenne, X6, Q7 si asa mai departe, nu pentru ca apreciaza marca, nu pentru ca stie ce inseamna porsche sau bmw in industria auto...nu pentru motoarele performante, nu pentru calitate sau fiabilitate. El il cumapra ca ii ofera doar o imagine, ca e "gip" pe care scrie porsche/bmw ca e cel mai nou model, stralucitor si aurit.
    hai sa facem o statistica cu masinile manelistilor, pitipoancelor, interlopilor, astea de apar toata ziua la tv...si apoi... qed.
    De ce nu`l vad pe copilu` intr`o impreza wrx sti, intr`un rs5, m3? Si astea`s masini scumpe, puternice...dar na...nu`ti dau "fala" aia care pentru cocalari e totul.
    3 6
  • si inca ceva
    in romania, da, pentru mine, masinile astea sunt asociate implicit cu acest gen de locuitor al tarii noastre.atata timp cat 10% din posesori sunt oameni normali, e dreptul meu sa gandesc asa.

    prin alte tari, insa, se schimba total datele problemei.
    nu`mi pasa de manutele rosii, e forum, sau un fel de.. in care`ti poti exprima parerile. nu toti trebuie sa fie de`acord cu ele, e normal.
    2 7
  • @mog OK. Ai dreptate partial.....dar copilu ala de zici tu, are Ferrari California
    si S class. Nu are SUV.....asta inseamna ca S-ul si Ferrari e de cocalar ?
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru