Porsche revine: "Londra, taie taxa de mediu!"

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 08.05.2008
Noul primar al Londrei este rugat de cei de la Porsche sa elimine taxa de mediu implementata de fostul edil al orasului.

Esential

25 de lire sterline este nevoit sa plateasca un sofer londonez daca vrea sa intre in zona centrala a orasului.

Dupa ce londonezii au votat in weekendul trecut alegerea unui nou primar in fruntea orasului , Porsche jubileaza. Ken Livingstone, primarul inlocuit, este cel care a initiat celebra taxa de poluare aplicata masinilor cu emisii ridicate, astfel ca producatorul german spera ca Boris Johnson, noul edil al capitalei, sa revina la sentimente mai bune fata de aceasta lege.

Astfel, desi Johnson sustine ca va continua reformele initiate de Livingstone, procesul pe care Porsche l-a intentat deja impotriva masurilor luate de autoritati este considerat un punct de plecare inspre ridicarea taxei.

Noile taxe de poluare londoneze au intrat in vigoare in octombrie 2007. Conform legii, toate masinile ale caror emisii depasesc 225 de grame CO2/km sunt nevoite sa plateasca o taxa zilnica de 25 de lire sterline la intrarea in centrul Londrei. Reactia Porsche a venit dupa ce s-a aflat ca riveranii, care pana in octombrie erau scutiti de aceste taxe, sunt si ei nevoiti sa le plateasca, indiferent de motivul pentru care intra in centrul orasului.

via | Just Auto 

Taguri: Porsche

Comentarii (3)

  • ce-i cu ei
    lasa-i sa se gindeasca cum sa faca masini mai putin poluante ca sa nu fie nevoiti clientii sa plateasca taxe zilnice...
    0 0
  • giulai
    No polution
    Noul primar ar trebui sa puna o taxa mai mare pe automobilele poluante iar pentru masinile electrice sau hibride, inafara de no tax, locuri de parcare gratuite, scutirea impozitului anual auto, etc. Sa stimuleze autovehiculele nepoluante. Ar trebui ca in centrul oraselor pana si autobuzele sa fie elecrice.
    0 0
  • mumbo jumbo
    wassup?!?
    Poate ca era mai bine ca, in loc sa-si acorde un salariu monstru, folosea banii sa puna in practica niste idei pentru reducerea emisiei de noxe... Porsche este super ca firma constructoare de masini, dar daca devine rupta de realitate va avea mult de pierdut...http://www.automarket.ro/stiri/seful-porsche-salariu-anual-de-60-milioane-euro-11130.htmlPS. Aceeasi Porsche a lansat in anii '60-'70 modelul 914, foarte economic la vremea lui; poate ar fi timpul sa se gandeasca la un Boxster economic...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru