Porsche România a avut vânzări în creștere pe primele 6 luni: “Clienții pun accentul tot mai mult pe modelele electrice și hibride”

de Paul Cosma
Marti, 24.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche România, unul dintre cei mai mari importatori auto din țară, a încheiat prima jumătate a anului cu o creștere de 16% a vânzărilor, în comparație cu aceeași perioadă de anul trecut. Oficialii companiei susțin că mașinile electrice și hibride sunt tot mai căutate de către clienții români.

Avansul vânzărilor de vehicule electrice și hibride în România continuă să fie unul accelerat, piața fiind în continuare redusă ca volum, dar cu potențial mare de creștere, potrivit oficialilor Porsche România.

Reprezentanții importatorului auto au publicat rezultatele vânzărilor pentru prima jumătate a anului, ce reflectă o creștere de 16% față de aceeași perioadă din 2017.

Evoluția vânzărilor din prima jumătate a anului confirmă tendințele de pe piața auto globală. Clienții pun din ce în ce mai mult accent pe modelele electrice și hibride, unde beneficiază și de ajutorul oferit de stat prin programul Rabla Plus. La această tendință se adaugă preferința pentru automobile avansate din punct de vedere tehnologic, cu autonomie ridicată și opțiuni de interconectare”, a declarat Kurt Leitner, director general Porsche România.

Vânzările de autovehicule electrice și hibrid ale Porsche România au crescut în prima jumătate a anului până la un total de 141 de unități.

Cel mai bine vândut model a fost Volkswagen Passat GTE (70 de unități), un plug-in hibrid, urmat de Volkswagen e-Golf și Volkswagen e-up!, două modele 100% electrice.

Per total, Skoda și Volkswagen au fost mărcile din portofoliul Porsche România cu cea mai mare creștere a vânzărilor - 29%, respectiv 16% - în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Volkswagen rămâne cea mai bine vândută marcă de import, cu o cotă de piață de 10%, urmată la mică distanță de Skoda cu 9% din vânzări.

În perioada ianuarie-iunie 2017, cele mai căutate modele au fost Skoda Octavia (2.627 unități vândute), urmat de Skoda Rapid (1.717 unități), Volkswagen Polo (1.516 unități), Volkswagen Golf (1.511 unități), Volkswagen Tiguan (1.410 unități) și Skoda Fabia (1.121 unități).

Via Porsche România

Comentarii (6)

  • hazard
    si pe la Ford care mai e treaba?
    1 0
  • @hazard: De ce esti rau?
    1 0
  • Rahateca Meleon Tedei
    mai buna ca la Seat se pare, marca aceea "divina" atat de laudata si apreciata....
    1 1
  • hazard
    @ANV ce sensibil esti! Ai Ford? Nu mai plange, am avut si eu, Ford Taunus 1.6L , 1977. Buna masina!
    1 1
  • Asta inseamna stangismul verde: sa vorbesti intr-una despre hibride si electrice, sa deturnezi insusi titlul articolului in asa fel incat toata lumea sa ramana cu impresia ca electricele sunt viitorul. Sunt convins ca nimeni nu mai citeste ca in Ro s-au vandut 141 de bucati hibride si electrice in timp ce celelalte vanzari insumeaza vreo 10.000 de bucati, toate de la acelasi grup vag. Vedeti ce usor e? :) Totul e sa nu fii atent. :)
    1 1
  • @hazard. Eram doar ironic pentru faptul ca ai intrebat de Ford intr-un advertorial Porsche Romania.

    Si ca sa stii cum mai e treaba pe la Ford, poti citi advertorialul lor aici: http://www.zf.ro/auto/ford-romania-vanzarile-catre-persoane-fizice-s-au-dublat-in-prima-jumatate-a-anului-17365680
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru