Porsche Romania planteaza 55.000 de copaci

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 05.12.2007
Importatorul local a lansat un program prin care va planta cate un copac pentru fiecare masina vanduta.

Esential

55.000 de unitati este cifra vanzarilor stabilita de Porsche Romania in acest an.

Porsche Romania, importatorul marcilor Audi, Porsche, SEAT, Skoda si Volkswagen , a anuntat concretizarea programului “O masina, un copac”, in cadrul caruia se va planta, impreuna cu Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, cate un copac pentru fiecare masina vanduta in anul 2007.

Aceasta suma se ridica la 55.000 de unitati, pentru toate marcile reprezentate in Romania, suma atinsa atat datorita varietatii modelelor din portofoliul importatorului, cat si ofertelor accesibile de finantare derulate de Porsche Bank. Copacii au fost plantati in comunele Mitreni, Crivat si Plataresti din judetul Calarasi, zone grav afectate de despaduririle masive.

Punctul culminant a avut loc marti, 4 decembrie, cand conducerea Porsche Romania impreuna cu Ministrul Mediului,  Attila Korodi, precum si cu numeroase persoane publice si reprezentanti mass media, au plantat simbolic salcamii dedicati acestui program.

Campania „O masina, un copac” va continua cu plantarea altor cateva sute de plopi pe malul bratului Borcea, pentru consolidarea solului.

Suprafata totala impadurita cu 55 de salcami si 600 de plopi este de 12 hectare. In prezent, media europeana de suprafata impadurita a unui judet este de 30%, in timp ce in judetul Calarasi este de numai 4%.

"Sunt convins ca fiecare pas facut in directia protectiei mediului este valoros. Ma refer aici la programul de reinnoire a parcului auto, la programul de reabilitare a infrastructurii si de construire a autostrazilor, si la actiunea propusa de Porsche Romania.Daca anul viitor initiativa noastra isi va gasi ecou si la ceilalti importatori auto, vom avea ocazia sa plantam peste 300.000 de copaci, o actiune unica in Europa!”, a concluzionat Brent Valmar, directorul Porsche Romania.

Comentarii (15)

  • Alx CT
    ....
    Stati calmi,ca peste 5 ani o fie taiati copaceii vostri de fomistii care nu mai au de unde sa scoata banii si se baga pe despaduriri,si apropo nu cred ca 55.000de copacei fac fata la poluarea a 55.000 de masini(cel putin Porsche rupe la consum ...deci mai multa poluare) asa ca sa duecm cu totii o viata ne-poluata si sa cumparam mai multe masini ca sa avem si noi muuuuuuuuuuuuulti copacei.....bleah...Da mai bine i-a aduceti voi masini cu euro4,aaa da am uitat "smecherii" din RO tre sa mearga cu Jeepane cu Porsche-uri ca doar ne respectam si ne permitem sa poluam atata ca doar avem banii ce naiba.Va salut
    0 0
  • !
    Asta e,doar nu vrei sa isi cumpere Renault sau Peugeot cu consum de 5 litri si euro4.Este cam naiva campania lor "cumpara-ti masinile noastre ca va dam paduri".Asta probabil sa arate grija lor de mediu hahah :)EU propun ca 1% din venitul Porsche Romania sa se duca in campanii de protejare a mediului :) sa vedem daca le convine :)
    0 0
  • Lol
    Vad ca au fost plantati exact unde e mai putina poluare adica in comunele alea de mai sus,macar sa fii fost plantati la noi in Bucuresti ca deja ne-am saturat de poluare
    0 0
  • Maka...
    Bravo...
    ...pentru initiativa.
    Sunt mirat de reactiile de mai sus. Sigur ca se poate mai bine, dar acesta e doar un prim pas care e bine venit. Ganditi-va ca e posibil sa nu se fi facut deloc.

    55000 de copaci nu vor valora nimic in 2-3 ani dar vor fi foarte importanti peste 10-20 ani.

    Porsche nu pretinde ca oamenii sa cumpere masini ca sa se planteze copaci, deic nu e nici o oferta ascunsa aici. Daca nuvreti sa cumparati de la ei dar totusi vreti sa faceti ceva bun pt voi si viitorul vostru sau al copiilor vostri atunci macar plantati un copac.

    Mai e de apreciat pentru ca probabil e singura campanie de reimpadurire din ultimii 10 ani cand s-a defrisat cumplit Romania de inconstienti pentru bani pe care i-au cheltuit in 2-3 ani. Copacii aia ar fi putut sa asigure un climat sanatops zeci de ani si asta, ca si rabdare si timpul necesar repararii pagubei in sanatatea oamenilor nu se pot cumpara.
    0 0
  • Maka 2.
    Am uitat..
    ... ma rog sa dea Guvernul o hotarare ca oricune cumpara o masina sa faca doovada ca a sadit un copac nou si eventual chiar sa oblige Guvernul populatia sau sa faca un program ca fiecare cetatean sa planteze cate un copacel pe an.

    Sunt primul care as da banii.
    Oricum m-am hotarat: voi planta anul viitor 30 de copaci, cate unul pentru fiecare am din viata mea de pana acum.
    0 0
  • Jejeku
    @Maka
    1)"Sunt mirat de reactiile de mai sus. Sigur ca se poate mai bine, dar acesta e doar un prim pas care e bine venit. Ganditi-va ca e posibil sa nu se fi facut deloc."Gandeste-te ca e mai bine sa nu se mai vanda masini si am skapa de belele,Hai sa folosim si noi mijloacele de transport in comun.
    2)"55000 de copaci nu vor valora nimic in 2-3 ani dar vor fi foarte importanti peste 10-20 ani"Si intre timp pana in 2207 ce draq crezi ca o sa respiri?
    0 0
  • Jejeku
    @Maka
    3)Nu ne-a "fatat" mama in masina ca sa murim daca nu cumparam una,si apropo vin si alea second-hand
    4)Deci multe masini noi+multe masini Vechi=Multa poluare.
    5)Porsche RO,daca chiar vor sa ajute natura atunci sa nu ne mai aduca modele de xxx CP sa ne polueze pe acilea si cu NORMELE CELE MAI BUNE DE POLUARE
    0 0
  • MUahahah
    Statzi kalmi ca dupa 5 ani ma duk cu drujba si imi i\au lemne de foc,asa ca plantati mai multzi ca sa am mai multe lemne :D
    0 0
  • Plin de cretini pe aici, eventual ar trebui sa renunte la business cei de la porsche ca sa se simta unii bine. O initiativa care merita toata aprecierea, daca mai multe firme private ar avea astfel de actiuni poate ar ne-ar fi mai bine. Pe stat (alesi) nu ne mai putem baza de multa vreme.
    0 0
  • Jejeku
    @cata
    "Plin de cretini pe aici" da ai dreptate si tu esti unul dintre ei.CIteste mai bine si analizeaza si dupa aceea mai vedem si intre timp vezi ca "cretini" care au postat mai sus nu au injurat,asa ca daca aveti ceva de spus despre subiect ziceti daca nu injurati prin fata blocului,in rest Nuami Bine.
    0 0
  • Alx CT
    HAHA
    Daca stau sa ma gandesc mai bine nici nu stiu daca mai apuca copaceii macar 5 ani,ca acuma sau bagat astia de la primarii/consiliile locale sa faca afaceri cu terenuri asa ca sperati sa nu fie copaceii vostri pe terenurile vizate de ei.
    0 0
  • Alx CT
    Frumos
    Uitati-va pe blogul lui Robert Gherghe sa citit ceva interesant,ar fii mai bine asa in opinia mea "Sa aducem masini de la euro4 in sus,sa scapam de alea sub euro4(inclusiv eu care am 2 dacii una 1989 si una 1994) si sa plantam copaceii in continuare si sa traim fericiti pana la adanci batranetii
    0 0
  • Alx CT
    aaa
    ...si stim cu totii ca nu o sa se intampla asa ceva.Cand e vorba de facut banii(Porsche RO),natura nu mai conteaza si ceea ce fac ei cu plantatu..e buna dar ei(Porsche RO)o fac doar de imagine.ORICINE ISI POATE DA SEAMA E ATAt DE EVIDENT,sunt ca politicienii,pretind ca vor sa te ajute dar de fapt iti vor banii.
    0 0
  • O initiativa laudabila, chiar daca vine din partea unuia care sustine statul sa ne bage mina in buzunar ca el sa-si vinda masinile mult mai bine.
    Oare stie insa citi copaci or fi ras sau darimat jucariile de 3-4l pe care le-a vindut?
    0 0
  • ha-ha
    Mai bine ar face masini mai....decit sa prosteasca lumea cu nimicuri !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru