Porsche s-a retras de pe piaţa din Iran

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 17.04.2012
Porsche a renunţat complet la piaţa din Iran, piaţă pe care a vândut automobile în valoare de 17 milioane de dolari în ultimele luni. Alături de Porsche, Hyundai şi Toyota au decis să-şi limiteze afacerile din Iran.

Porsche a anunţat că se retrage de pe piaţa din Iran. Marca germană este cel de-al treilea constructor de automobile care îşi limitează sau renunţă la afacerile din Iran, piaţa auto numărul 13 în lume, după ce organizaţiile United Against a Nuclear Iran şi Iran Watch List au pornit o campanie de boicotare a pieţei auto din Iran şi a mărcilor care activează pe această piaţă. Cele două organizaţii au descoperit faptul că piaţa auto din Iran este dominată de membrii regimului care guvernează ţara repectivă şi din Corpul Gărzii Revoluţionare Islamice, iar UANI şi IWL somează toţi constructorii care au afaceri în Iran să renunţe la această piaţă.

În ciuda sancţiunilor economice aplicate Iranului, industria auto din această ţară este cea mai bine dezvoltată din Orientul Mijlociu, construind peste 1.6 milioane de unităţi în fiecare an. Industria auto din Iran este formată din mai mulţi constructori, care au parteneriate de tip joint-venture cu mărci precum Nissan, Fiat, Volvo şi Peugeot, exportând apoi vehicule în peste 30 de ţări.

Francezii de la Peugeot au renunţat la livrarea pachetelor CKD în Iran, urmând să renunţe complet la afacerile cu această ţară în curând.

Toyota şi Hyundai s-au retras şi ei de pe piaţa din Iran, cei doi constructori asiatici fiind printre primii care au renunţat la vânzarea de automobile noi în Iran. Cei de la UANI şi IWL încearcă să-i convingă pe cei de la Fiat, Isuzu, Kia, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, BMW, Renault, Suzuki şi Volvo să renunţe şi ei la piaţa din Iran, în speranţa că vor putea opri ambiţiile nucleare ale conducătorilor acestei ţări.

Via | UANI

Comentarii (10)

  • Ha!
    Iarasi isi baga maestrii papusari din spatele cortinelor sforile in industria auto? Perfect!
    United Against Nuclear Iran? pai ceva mai bun de 1 Aprilie nu exista, pacat ca e pe bune.E ca si cum ai spune "United Against Romanian Highways". Nu exista, dar ne unim impotriva lor.
    Acesta este efectul SUA cu al sau "war on terror".
    25 1
  • daca toti arabii petrolisti si ai lor afiliati isi baga picioarele in porsche si produsele lor, acestia vor trebui sa inventeze un urmas al lui 914 ca le moare instant carrera gt si orice produs al lot care contine turbo si gt in denumire.
    hyundai, da, de asemenea toate dubele si camionetele lor pot fi inlocuite cu ale altora
    toyota, adica lexus...mda, exista infiniti, mercedes si bmw (haudi e var cu porsche)
    2 5
  • AndreiRN
    Terorism
    Da, o noua forma de terrorism economic condus de Israel si agenti lor economici plasati prin toata lumea financiara.
    11 3
  • @AndreiRN
    Singurul stat terorist in momentul acesta e SUA, care se afla intr-o perpetua stare de razboi de aproape un secol.
    21 1
  • :))
    Asociatia Rahat Pansat... sa fim seriosi. Un singur lucru este cert, pe cei de la Renault nu-i vor convinge. Iran-ul este genul lor preferat de piata auto :))).
    12 0
  • Care au trebuit sa fie instiintati de ce va urma, sunt foarte sigur ca au fost.
    SUA sta pe cea mai mare rezerva de petrol din lume si inca nu o exploateaza. De ce? Raspunsul e suficient de simplu.
    7 0
  • @ all
    SUA nu practica terorismul ci face marketing. Cel mai eficient instrument de marketing din lume e armata SUA.
    9 1
  • Praf in ochi
    Iran
    Diferenta dintre Iran ( Afganistan , Siria si alte tari "teroriste" care nu "gusta "marfa americana ) si USA consta in primul rand in uzina de promo . Cand vor fi si acele state in stare sa faca filme de actiune , in care demonstreaza ca ei sunt "good guys ", vor invada toate ecranele posibile din lume cu ele ....iar americanii sunt satana pe pamant , sigur se va intoarce roata . Vorba lu'nea nicu saracu : imperialistii americani.............stia el ce stia ....Morala : Iranul ar face bine sa-l inchirieze pe Bruce Willis , sa-l converteasca si sa vezi atunci cum armata persilor va cuceri lumea paganilor.....
    8 0
  • SUA=BORFASI
    Lasati ca mai deschide Renault 5 fabrici in locul celorlalti! Ei unde sa mai vanda chestiile alea ale lor? Oricum povestea asta miroase a praf de pusca....
    2 0
  • mda...
    lumea buna se pregateste sa deschida o mare parcare...auto.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru