Porsche se imprumuta ca sa cumpere VW

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.03.2007
Constructorul german a obtinut o creditare de 46.67 miliarde de dolari cu care vrea sa cumpere VW.

Porsche a obtinut o creditare de 46.67 miliarde de dolari, suma cu care spera sa cumpere grupul Volkswagen. Recent, Porsche si-a marit participatia in cadrul Volkswagen la 30.94%, o mutare care, potrivit legilor statului german, permite lansarea unei oferte de cumparare.

Noul capital va fi folosit pentru a finanta celelalte participatii ramase. Actualul imprumut este alcatuit din patru mari transe: doua pe un an si doua pe trei ani cu o optiune de prelungire a termenului, de doi ani.

Porsche va inainta oferta sa de achizitie unui organ de evaluare al statului german care va aproba deschiderea licitatiei. Daca va reusi sa achizitioneze grupul VW, Porsche va detine controlul asupra unor brand-uri de masa precum Skoda sau asupra unor marci de nisa precum Bugatti sau Bentley.

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Mare placinta
    Porche se intinde la o placinta cam mare pt capacitatea lor financiara. Acuma nu stiu detaliile financiare exacte dar un peste mic incearca sa inghida unul mare muribund.
    Vom vedea cum o sa iasa.
    0 0
  • Broker
    Risti si castigi
    Porsche este compania cu cel mai bun raport vanzari/profit din lumea auto. Aceasta afacere de 'familie' are potential de extindere, probabil ca va revitaliza intreg grupul VW.

    Personal, in urma unei simple analize din datele afisate de pe bursele europene, compania Porsche si in urma rapoartelor de vanzari publicate, s-ar putea sa reuseasca cea mai importanta preluare din industria auto. (vorbind in primul rand de implicatiile dimensiunilor companiilor care intra aici in discutie, Porsche si VW, dar si de modalitatea de preluare).

    Bafta Porsche!

    P.S.: Voi achitiona actiuni la Porsche inainte de preluare :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru