Porsche si Volkswagen reconfirma planurile de fuziune

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 20.05.2009
Directorii companiilor Porsche si Volkswagen s-au pus de acord sa mearga mai departe cu alianta dintre cele doua companii germane. Detaliile fuziunii vor fi stabilite pana la sfarsitul acestei luni.

Alianta dintre Porsche si Volkswagen Group este din nou sigura datorita directorilor celor doua companii. Presedintii concernului Volkswagen Aktiengesellschaft si reprezentantii Porsche Automobil Holding SE, Dr. Ferdinand K. Piech si Dr. Wolfgang Porsche, confirma faptul ca obiectivul lor ramane crearea unui grup integrat de automobile. Cele doua companii vor merge mai departe cu eforturile de a atinge acest obiectiv, intr-un mod constructiv si amiabil.

Decizia aliantei dintre cele doua companii a fost luata dupa ce Porsche a confirmat cautarea unui investitor extern care sa ajute compania din Stuttgart sa isi plateasca datoriile. Porsche trebuie sa plateasca circa noua miliarde de euro, datorie care s-a strans in decursul anului trecut, in timp ce Porsche si-a marit portofoliul de actiuni Volkswagen.Dupa cum stiti, Porsche detine 51% din actiunile Volkswagen Group.

Fuziunea dintre Volkswagen si Porsche va fi finalizata spre sfarsitul acestei luni, iar detaliile oficiale vor fi prezentate publicului la inceputul lunii iunie.

Via | Volkswagen

Comentarii (3)

  • Robert
    Porsche-Volkswagen
    Tare poza ! A trecut ceva timp de cand cei doi veri il incadrau pe celebrul lor bunic (Ferdinand Porsche) care le prezenta macheta primului model Porsche . Daca nu ma insel, respectiva poza a fost facuta in 1950 .
    5 0
  • noul grup probabil urmatorul lider mondial la productia de masini si cu siguranta dintre cele mai profitabile (Porsche este momentan ce mai profitaila companie auto urmata de BMW). pacat ca din Europa nu exista alte grupuri care sa fie la inaltimea marilor producatori mondiali in ceea ce priveste productia de masini ci cota de piata, sigurii care au oarecare potential sunt Fiat si Renault, nu imi place marca frantuzeasca dar alianta cu nissan poate crea un grup care sa incerce sa duca batalia mai sus, oricum ambele companii au MULT de munca daca vor sa fie la nivelul acesta.
    0 0
  • @sorin
    alianta cu nissan in pat? sau la ce te-ai gandit? ca ele fac parte din acelasi grup deja.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru