Porsche: "Suntem surprinşi, noi ştiam că modelul Cayenne Diesel respectă normele de mediu"

de Daniel Popescu
Marti, 03.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Porsche s-au declarat surprinşi de noile acuzaţii potrivit cărora modelul Cayenne Diesel are de asemenea instalat un software pentru păcălirea testelor de emisii.

Esential 1 este numărul modelelor Porsche implicate în scandalul emisiilor
4 modele Audi sunt implicate în noua escadalare a scandalului
Criza VW: tot ce trebuie să știi despre scandalul Dieselgate

Scandalul Volkswagen a luat amploare în noaptea de luni spre marţi după ce EPA, organismul american de protecţie a mediului, a anunţat că anumite modele din cadrul grupului german care utilizează motoare V6 TDI au de asemenea instalat un software pentru păcălirea testelor de emisii.

Printre noii "trişori" se numără şi modelul Porsche Cayenne Diesel de generaţie 2015, însă constructorul german susţine că este surprins de aceste acuzaţii. "Suntem surprinşi să aflăm această informaţie. Până la această informare, toate informaţiile noastre erau că Porsche Cayenne Diesel respectă integral (n.r - normele de mediu). Porsche America de Nord va coopera pe deplin cu autorităţile relevante", menţionează Porsche într-un comunicat de presă.

Suntem surprinşi să aflăm această informaţie.

Comunicat de presa
Porsche
Spre finalul lunii septembrie, la scurt timp după izbucnirea scandalului, Porsche se delimita de Volkswagen afirmând că modelul Cayenne Diesel cu motor V6 TDI are propriile teste de emisii.
"Porsche desfăşoară propriile teste de emisii şi de calibrare. Nu suntem afectaţi de problema Volkswagen", preciza la vremea respectivă un purtător de cuvânt al mărcii.

Celelalte modele implicate în noul scandal provin de la Audi: Audi A6 quattro, Audi A7 quattro, Audi A8/A8L şi Audi Q5, toate de generaţie 2016. Volkswagen şi Audi au negat deja noile informaţiile ale autorităţilor americane.

Via Porsche

Comentarii (2)

  • Si marmota invelea... Vrajeala de doi lei. Cum poti sa ajungi la un anumit nivel de perfermanta si sa spui ca tu stiai ca esti ok cu motoarele, dar realitatea sa fie alta. Metodele interne de testare ale producatorilor auto sunt facute altfel sau pur si simplu au pacalit clientii.
    Personal cred ca toate motoarele Diesel din cadrul Grupului Vw emit mai mult decat in realitate si au soft-uri care pacalesc testele. Deasemenea cred ca sunt si alti constructori care se afla in aceasta situatie dar inca nu se stie.
    Cei din Grupul Vw ar trebui sa taca, pentru ca vorbesc numai prostii!
    15 4
  • Eh, asta nu ma impiedica sa detin un Cayenne. :)


    p.s. Sunt alte lucruri, cum ar fi banii... :)
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru