Porsche Taycan Cross Turismo intră în producție în 2020: modelul electric va sosi la doar un an după sportiva Taycan

de Daniel Popescu
Luni, 18.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a confirmat că versiunea de serie a conceptului electric Taycan Cross Turismo va fi produsă începând din anul 2020.

În luna octombrie, Porsche a confirmat că Taycan Cross Turismo va primi o versiune de serie, fără însă să ofere detalii suplimentare.

Cu toate acestea, în cadrul unui raport anual, constructorul german a anunțat oficial că producția de serie pentru Taycan Cross Turismo va începe în anul 2020 la uzina din localitatea germană Zuffenhausen, acolo unde se va produce din septembrie și Taycan.

Taycan Cross Turismo va fi o sportivă electrică break cu o gardă la sol ceva mai ridicată decât în cazul lui Taycan și protecții suplimentare și va fi versiunea de serie a prototipului Mission E Cross Turismo, care a fost dezvăluit oficial la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a anului trecut.

În versiunea de concept, Mission E Cross Turismo utilizează două motoare electrice care generează în total echivalentul a 600 de ai putere, iar timpul necesar pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h este de 3.5 secunde.

De asemenea, acumulatorul integrat oferă o autonomie de 500 de kilometri, însă aceasta a fost calculată conform vechiului standard NEDC, valabil la data prezentării conceptului.

În plus, printr-un sistem de încărcare rapidă, bateria se încarca până la 80% din capacitate într-un interval de numai 15 minute.

Până la startul producției lui Taycan Cross Turismo, Porsche va prezenta în luna septembrie Taycan, sportiva pentru care a primit deja peste 20.000 de precomenzi.

Via Motor1, Auto Express

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru