Porsche va chema în service 60.000 de unități Cayenne și Macan în Europa: autoritățile germane au descoperit softuri care manipulau emisiile

de Petre Barac
Luni, 21.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche va trebui să cheme în service circa 60.000 de exemplare ale SUV-urilor Cayenne și Macan în Europa, după ce autoritatea germană KBA a descoperit unele softuri ilegale care manipulau emisiile diesel.

Scandalul Dieselgate este departe de încheiere pentru grupul Volkswagen, iar nemții primesc în continuare lovitură după lovitură din partea autorităților de reglementare.

Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA) a inspectat SUV-urile Cayenne și Macan și a descoperit că Porsche a folosit unele softuri care reduc nivelul emisiilor diesel.

Prin urmare, nemții vor trebui să cheme în service circa 60.000 de mașini la care să elimine acele softuri ilegale.

Este vorba despre 52.831 de unități Macan cu motorul V6 de 3.0 litri și 6.755 de exemplare Cayenne cu propulsorul V8 de 4.2 litri.

La începutul acestui an, și cei de la Audi au primit ordin să cheme în service 127.000 de unități, dintre care 77.600 doar în Germania, după ce KBA a descoperit că mai multe modele au folosit un soft de păcălire a emisiilor.

Afectate de recall au fost atunci modelele A4, A5, A6, A7, A8, precum și Q5 și Q7.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Deci conform articolului din link, 60K masini x 30Keur =1.8 miliarde eur amenda. Sa vedem daca se aplica amenda sau se rezolva cu un recall si gata.
    Nu spun ca nu ar fi masini bune dar un grup care face "greseala" (ca sa nu zic magaria) de mai multe ori ar trebui dat cu el de pereti. Macar cu managementul.

    http://www.automarket.ro/stiri/parlamentul-european-a-aprobat-noua-legislatie-post-dieselgate-amenzi-de-84089.html
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru