Porsche va construi un nou prototip LMP1 pentru Cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2015

de Daniel Popescu
Joi, 25.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche va schimba şasiul şi designul prototipului cu care va concura în Campionatul Mondial de Anduranţă în sezonul următor.

Esential 11 este cel mai bun rezultat obtinut de Porsche in Cursa de 24 de ore de la Le Mans din sezonul 2014
Porsche a revenit la clasa LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranţă în acest an cu prototipul 919 Hybrid, însă germanii au anunţat deja schimbări majore pentru sezonul următor.

Constructorul va dezvolta un nou şasiu cu un design nou, pe baza rezultatelor pe care le-a obţinut în acest an, însă trenul de rulare nu va suferi modificări dramatice, potrivit directorului tehnic Alex Hitzinger.

"Va fi în bună măsură o maşină nouă, iar această decizie a fost luată de la începutul programului. Planul a fost întotdeauna de a construi un nou şasiu şi de a redesena maşina pe baza lucrurilor pe care le-am învăţat în primul an de curse. Suntem o echipă nouă de design şi nu se poate aştepta nimeni să optimizăm corect designul de la prima încercare", a declarat el.

În plus, Porsche analizează posibilitatea de a creşte nivelul de energie recuperată de la 6 MJ la 8 MJ.

În schimb, rivalii de la Audi şi Toyota nu au planuri la fel de ambiţioase. Ambii constructori vor păstra în mare parte conceptele din acest an, însă schimbări ar putea apărea la cantitatea de energie recuperată. La fel ca şi Porsche, Toyota analizează trecerea la clasa de 8 MJ, în timp ce Audi ar putea trece de la 2 MJ la 4 MJ.

Via Autosport

Comentarii (2)

  • sper la anul sa le mearga mai bine
    5 0
  • sper la anul sa domine nismo :-P
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru