Porsche va dezvolta o platformă pentru supercaruri electrice: arhitectura ar putea fi folosită de Audi și Lamborghini

de Petre Barac
Joi, 11.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunțat că va dezvolta o platformă pentru supercaruri electrice, existând posibilitatea ca noua arhitectură să fie împărtășită cu “frații” din grupul Volkswagen, respectiv Audi și Lamborghini.

La începutul anului trecut, Audi și Porsche au anunțat semnarea unui parteneriat care prevede dezvoltarea unei arhitecturi comune. Aceasta ar urma să suporte electrificarea și tehnologiile necesare rulării autonome, cu rezultate concrete undeva în anul 2025.

Până la acel moment, Porsche a mai făcut un pas în direcția electrificării și a anunțat începerea dezvoltării unei platforme pentru supercaruri electrice.

De viitoarea arhitectură ar putea să se bucure și alți “frați” din grupul Volkswagen, respectiv Audi și Lamborghini, din dorința de a reduce costul viitoarelor modele electrice.

Intitulată SPE, platforma celor de la Porsche va fi a treia structură dedicată mașinilor electrice din grupul Volkswagen.

Proiectul ar putea să-i ajute pe cei de la Audi să găsească un înlocuitor pentru R8 e-tron, precum și să faciliteze debutul Lamborghini pe piața mașinilor electrice, mai ales după dezvăluirea conceptului Terzo Millennio.

Via Autonews

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru