Porsche va lansa modelul Pajun doar cu propulsie electrică

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 25.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche plănuiește lansarea viitorului model Pajun doar cu propulsie electrică pentru a concura direct cu Tesla Model S, spune presa germană. Porsche Pajun va ajunge în showroom-uri în 2018.

Porsche Pajun, fratele mai mic al modelului Panamera, va folosi doar propulsie electrică. Ipoteza a fost lansată de presa de specialitate din Germania, citată de Automotive News Europe. Conform jurnliștilor germani, oficialii Porsche au decis să renunțe la variante cu motor diesel sau benzină pentru modelul Pajun, acesta urmând a fi lansat doar cu propulsie electrică. Pajun ar deveni astfel primul modele electric dedicat din gama Porsche și un concurent foarte puternic pentru Tesla Model S.

Conducerea Porsche crede că segmentul berlinelor sport premium este deja prea aglomerat. Este clasa unde își dispută supremația modele ca Audi A6, BMW Seria 5, Mercedes-Benz E-Klasse și Maserati Ghibli. Porsche Pajun ar fi trebuit să intre în această luptă, dar Porsche vrea să schimbe unghiul și să intre în competiție doar cu singura berlină premium cu propulsie electrică de pe piață: Tesla Model S.

Urmareste Automarket
Pajun va fi lansat undeva în 2018 sau 2019, Porsche mizând pe faptul că tehnologia acumulatorilor electrici va avansa suficient pentru ca viitorul său model electric să aibă o autonomie de 350-400 kilometri. Porsche Pajun va avea o lungime de 4.6 metri și va folosi tehnologie împrumutată de la fratele său mai mare, Panamera.
De asemena, cel mai probabil, denumirea Pajun va rămâne doar numele de cod pentru acest model, versiunea de serie urmând să primească un nume nou.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • sa vedem datele problemei:
    - Porsche cu un concern enorm in spate (VAG) vs Tesla cu un...om in spate.
    - anul lansarii 2018 vs 2012
    - diferenta la bugetul pentru R&D...de 1.000 de ori mai mare?

    dincolo de strategia tipica VAG de a scoate "castanele din foc cu mainile altuia" (cu mici exceptii) interesant e ca se prefera un concurent premium pentru un S care nu poate avea totusi astfel de pretentii.

    Sunt curios care va fi pretul viitorului Pajun si cum va fi promovat. Probabil, in stilul caracteristic ca un fel de "a 2 a descoperire a Americii".

    concluzie...viitorul se anunta foarte interesant.
    17 17
  • Da
    3 3
  • Scorpionul.negru
    Abea astept sa apara. Sunt curios daca o sa arate ca o Panamera mai mica sau o sa fie ceva cu totul diferit. Sper sa fie ceva diferit....oricum o un lucru e sigur . O sa bata seria 5, e class , A6 si XF.
    7 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru