Porsche va lansa un Panamera alimentat la priză în 2013

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.03.2012
Porsche vrea să îmbunătăţească performanţele actualului Panamera S Hybrid. Motiv pentru care va lansa în 2013 o versiune alimentată la priză a hibridului, capabilă să parcurgă 30 de km în mod electric.

Esential

30 de kilometri ar urma să fie autonomia electrică a modelului Porsche Panamera S Plug-in Hybrid.

În urmă cu exact un an, Porsche aducea la Geneva versiunea hibridă a actualului Panamera. Modelul a fost primit bine şi inginerii germani s-au gândit să le ofere clienţilor ceva mai mult decât o maşină de familie, care pretinde emisii mai mici. Aşa a luat naştere ideea de a produce în serie şi o versiune alimentată la priză a actualului Panamera S Hybrid.

Ideea se va materializa în 2013, când constructorul din Stuttgart îşi propune să lanseze o versiune de serie Panamera Plug-in Hybrid, chiar înainte de debutul mondial al supercarului 918 Spyder. Germanii promit un Panamera ce se poate încărca de la priză, echipat cu un set nou de baterii, de această dată litiu-ion şi nu nichel-metal, ca în cazul modelului actual.

Noul set de acumulatori îi va permite modelului german să se laude cu o autonomie electrică de 30 de kilometri. Mai mult, consumul va fi ceva mai scăzut decât cel al actualului Panamera S Hybrid, care înregistrează în medie 7.1 litri/100 km.

Viitorul Panamera S Plug-in Hybrid va folosi acelaşi motor V6 de 3.0 litri TFSI, asistat de o transmisie automată cu 8 trepte. 

via l autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru