Porsche va mări producția lui Taycan: "Primul nostru model electric are cereri peste așteptări"

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a anunțat că va crește producția sportivei electrice Taycan ca urmare a numărului de cereri mult peste așteptările companiei.

Porsche Taycan va deveni anul viitor primul model electric al mărcii, iar acesta poate fi deja precomandat în unele țări europene precum Norvegia și Franța.

Inițial, constructorul german intenționa să producă aproximativ 20.000 de unități Taycan anual, însă Porsche a decis să mărească producția ca urmare a interesului manifestat de clienți. De exemplu, Porsche Taycan a primit deja peste 3.000 de comenzi numai în Norvegia, în condițiile în care în această țară se vând în prezent doar circa 600 de unități Porsche anual.

Decizia de a mari producția este justificată și de faptul că Porsche a anunțat recent că Mission E Cross Turismo, prezentat anterior drept concept, va primi o versiune de producție cel târziu în 2021.

"Datorită răspunsului pozitiv din partea clienților, vom ajuta cifrele de producție în sus, mai ales că Cross Turismo a primit undă verde pentru producția de serie ca primul model derivat din Taycan", a declarat Oliver Blume, CEO-ul Porsche, pentru publicația germană WirtschaftsWoche.

Taycan va fi echipat cu două motoare electrice care vor genera în total 440 kW, echivalentul a 600 de cai putere, ceea ce va permite mașinii să ajungă la 100 km/h în mai puțin de 3.5 secunde. De asemenea, modelul va ajunge la 200 km/h în mai puțin de 12 secunde.

Totuși, Porsche a confirmat anterior că modelul va fi disponibil în mai multe versiuni de putere, iar varianta de bază ar urma să coste circa 80.000 de dolari.

Porsche susține că autonomia modelului electric va fi de 500 de kilometri, însă aceasta a fost calculată pe baza vechiului standard NEDC, ceea ce înseamnă că autonomia reală va fi undeva între 350 - 400 de kilometri.

Via Electrek

Comentarii (3)

  • Corocsenie Adrian
    Ma bucur sa aud asta. Nu ar avea de ce sa nu se vanda un Porsche mai ales electric (ca doar asta e viitorul). Ce alta masina ti-ai mai putea dori ? Cred ca va arata demential. Sa vedem ce se va vinde mai mult in Norway in urmatorii ani.....Tesla sau acest Porsche ?
    5 1
  • Edikkk
    Vine valul de maşini electrice
    4 1
  • Tesla Roadster2 sterge pe jos cu asta
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru